Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

VMRO: «Είναι ψεύτες! Δεν υπάρχουν αποστάτες - Δεν θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» (βίντεο)

Έκτακτη συνέντευξη τύπου έδωσαν μέλη του VMRO, διαψεύδοντας πως ο Ζ.Ζάεφ έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών . Το VMRO απαίτησε να διεξαχθεί άμεσα η ψηφοφορία λέγοντας η "θέληση του λαού είναι ισχυρότερη από την πίεση σε αρκετούς βουλευτές".
Βουλευτές του VMRO-DPMNE  έδωσαν συνέντευξη τύπου ζητώντας από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Talat Xhaferi, να ξεκινήσει άμεση η ψηφοφορία."Πέρασαν 19 ημέρες από το αποτυχημένο δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός διακήρυξε πως δεν δίνει εντολή για συνταγματικές αλλαγές.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει πως η θέληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις.

Απαιτούμε από τον Talat Xhaferi να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία ώστε η Κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3" ανέφερε ο  Antonio Milososki.

"Εμείς θα ψηφίσουμε σύμφωνα με την βούληση του λαού, η οποία επαναλαμβάνω είναι ισχυρότερη από τις πιέσεις που ασκούνται σε αρκετούς βουλευτές" πρόσθεσε.

"Θα δούμε σήμερα στην ψηφοφορία ποιος έχει την πλειοψηφία" επανέλαβε.

Πίσω του ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μέσα στο κοινοβούλιο όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ απ' έξω υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και αρκετοί διαδηλωτές.

 Η συζήτηση στην Βουλή ήταν να αρχίσει στις 13.00 ώρα Ελλάδος, μετατέθηκε για τις 16:00 ώρα Ελλάδος αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ.

Η αιτία για την καθυστέρηση δεν αιτιολογήθηκε

Εφόσον η πρώτη ψηφοφορία είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες ακόμη δύο, οι οποίες θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσουν σε πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

VMRO: Πηγαινοέρχονται βαλίτσες γεμάτες λεφτά - Δίνουν 250.000 στον καθένα

Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων και βουλευτή του VMRO, Αντόνιο Μιλόσοσκι στη γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση τουλάχιστον δύο βουλευτών του VMRO, ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Μιλόσοσκι επίσης κατήγγειλε έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση.

«Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του ο βουλευτής του VMRO, ο οποίος, επιπλέον, επισημαίνει ότι οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».

Ο ίδιος αναφέρει ότι μαζί με άλλους 15 βουλευτές του VMRO εκλήθησαν για ακρόαση από το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς ως ύποπτοι, από την επομένη του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου, έως και πριν από λίγες ημέρες.

Όπως υπογραμμίζει, το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κατέχει υλικό από παράνομες μαγνητοφωνήσεις για να εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες. Περιέγραψε το συγκεκριμένο σώμα ως εργαλείο διώξεων της κυβέρνησης και εκβιασμού των βουλευτών.

Ο κ. Μιλόσοσκι επανέλαβε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO δεν θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επιπλέον το VMRO καταγγέλλει πως έχουν συσταθεί πέντε διαφορετικές ομάδες που ασκούν πιέσεις σε βουλευτές του κόμματος για να υποστηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Η πρώτη ομάδα διευθύνεται από πρώην αξιωματούχο του VMRO ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του κόμματος. Πλησίασε τρεις  βουλευτές από την Οχρίδα. Σύμφωνα με πηγές της μιας οικογένειας, απάντησε πως προτιμά να σαπίσει στη φυλακή παρά να ψηφίσει υπέρ του Ζάεφ.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης και η δίκη του αναμένεται σύντομα.

Η δεύτερη ομάδα διευθύνεται από πρώην υπουργό της Κυβέρνησης Γκρουέφσκι και έχει "στοχεύσει" αρκετούς βουλευτές

Η τρίτη ομάδα διοικείται από ένα συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών αξιωματούχων που αναφέρουν τις γεωστρατηγικές ανάγκες και την  ανάγκη να γίνουν τα Σκόπια μέλος σε ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Η τέταρτη ομάδα διοικείται από πρώην ηγέτη αλβανικού κόμματος .

Η πέμπτη ομάδα διοικείται από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κυβέρνησης ο ο οποίος έχει μια "μεγάλη γκάμα" επιλογών προκειμένου να πείσει όπως τονίζουν μέλη του VMRO


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...