Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Γενετική έρευνα καταρρίπτει τους τουρκικούς και βουλγαρικούς ισχυρισμούς για την καταγωγή των Πομάκων

Γενετική έρευνα καταρρίπτει τους τουρκικούς και βουλγαρικούς ισχυρισμούς για την καταγωγή των Πομάκων
Άλλη μια έρευνα, η οποία αποδεικνύει την αναμφισβήτητα Ελληνική καταγωγή των Πομάκων βλέπει το (περιορισμένο δυστυχώς) φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό επί του θέματος είναι σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Το Παρόν», το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Πολλαπλά γενετικά στοιχεία δείχνουν ότι η καταγωγή των Πομάκων έλκεται από βαλκανικούς πληθυσμούς, καταρρίπτοντας την άποψη, ότι πρόκειται περί τουρκογενούς φύλου, ενώ και η βουλγαρική θεωρία για σλαβική καταγωγή δεν ευσταθεί, μιας και αυτοί έχουν μια χαρακτηριστική αιματολογική ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ενώ πρόκειται περί ενδογαμικού πληθυσμού, λόγω των αιώνων απομόνωσής του. Αυτό τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε για τη γενετική κληρονομιά των Πομάκων στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποφασίστηκε η δημιουργία Ινστιτούτου Πομακικών Μελετών από το ΔΠΘ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και στόχο τη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού των Πομάκων».
Τα γενετικά στοιχεία, λοιπόν, τα οποία αφορούν την φυλετική ταυτότητα των Πομάκων, αποδεικνύουν το αδιέξοδο και το ανιστόρητο των ισχυρισμών τόσο της τουρκικής όσο και της βουλγαρικής προπαγάνδας για την αναμφισβήτητη καταγωγή του Ελληνικού αυτού φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...