Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Εμείς να δεις πόσο ντρεπόμαστε που δηλώνεις…. Έλληνας.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση, για τη δημιουργία ενός «ισχυρού προοδευτικού κέντρου».
Σύμφωνα με το thessnews.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».
Τόνισε παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά στη χώρα και πως το πολιτικό σύστημα είναι στη σαλαμούρα. «Πάμε για μία καινούρια Ελλάδα. Και με σαλαμούρα το καινούριο δεν γίνεται. Είμαστε όλοι με χάπια. Πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια. Νέοι είμαστε ακόμα».
Φυσικά, προσπάθησε στη συνέχεια να διορθώσει, να εξηγήσει, να παραφράσει. Το κακό ωστόσο είχε γίνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κατηγορία μόνος του. Σύμπτωμα της κρίσης και αυτός. Όπως και ο Γιώργος Καμίνης. Σε αμφότερους, ένα μέρος των “ιλουμινάτι” της Κεντροαριστεράς είχε ποντάρει το μέλλον της χώρας. Το μέλλον μιας μεγάλης αλλαγής. Και οι δυο άλλωστε πρωταγωνιστούσαν τα τελευταία χρόνια σε σενάρια ότι θα μπορούσαν να ηγηθούν της Κεντροαριστεράς.

Τελικά, ο ένας περνάει στην Ιστορία ως ο δήμαρχος της “ακίνητης ρόδας” και των αστέγων που αφέθηκαν να παγώσαν στη χιονισμένη Αθήνα, και ο άλλος ως αισθανόμενος ντροπή που είναι Έλληνας.

Κι εμείς ντρεπόμαστε που είστε Έλληνας, κ. Μπουτάρη. Και είμαστε περισσότεροι…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...