Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο: Ο Τσακαλώτος λέει «όχι» σε Εξεταστική για το πρώτο Μνημόνιο!

ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 Αυτά που ζούμε λίγο πριν το τέλος του 2016 είναι απίστευτα και αποδεικνύουν ότι η σαπίλα έχει γίνει συνώνυμο της πολιτικής ζωής του τόπου. 
Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, να χαρακτηρίσει κανείς την απίστευτη δήλωση που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρνούμενος να συμφωνήσει στη συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει πώς μπήκε η Ελλάδα στο «Μνημόνιο 1».

«Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν ασφαλώς και πολιτική πλευρά. Δεν νομίζω όμως ότι η εξεταστική είναι το καλύτερο πλαίσιο να γίνει αυτή η συζήτηση. Εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει μελέτη με επιστημονικό τρόπο και να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά όχι σε συγκρουσιακό κλίμα που δημιουργείται μέσα από μια εξεταστική επιτροπή», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και μας... έστειλε αδιάβαστους!
«Δεν θα μπω σε διαιτησία για το ποια κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ευθύνεται περισσότερο για το μνημόνιο. Αν θέλουμε να κοιτάξουμε σε βάθος για το «γιατί;» μπήκαμε στο μνημόνιο, να δούμε έσοδα και δαπάνες. Και τα δύο κόμματα έχουν ευθύνες. Κυρίως επειδή είχαν έσοδα πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης. Και αυτό κυρίως εξαιτίας της φοροδιαφυγής που υπήρχε για να φτιάχνουν κοινωνικές συμμαχίες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Τι είπε – με απλά λόγια – ο υπουργός Οικονομικών; Ότι εκείνοι που οδήγησαν την Ελλάδα στα «Τάρταρα» των Μνημονίων θα πρέπει να βγουν «λάδι» και η όλη συζήτηση για την «ταμπακιέρα» να γίνει αντικείμενο «επιστημονικής μελέτης»!
Ειλικρινά, οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι! Και για να δικαιολογήσει αυτό που είπε, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι εκφράζει μια προσωπική άποψη και όχι κυβερνητική θέση.
Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς Μαξίμου.
Ειλικρινά, θεωρούμε πως έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας σε αυτό τον τόπο. Ιδίως όταν με τέτοιου είδους τερατώδεις τοποθετήσεις η κυβέρνηση που ευαγγελιζόταν τον αγώνα ενάντια στο «άδικο, το σαθρό και το στρεβλό», ζητά να «κουκουλωθεί» μια υπόθεση που βρωμάει και ζέχνει από παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...