Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ξεκάθαρη τοποθέτηση Πομάκων σε διεθνές συνέδριο: “Είμαστε Έλληνες και όχι τούρκοι”

Ξεκάθαρα κατηγορηματικοί εναντίον των πρακτόρων της Τουρκίας, οι οποίοι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για τα σκοτεινά τους παιχνίδια, ήσαν οι Έλληνες Πομάκοι στο διεθνές συνέδριο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που διεξάγεται στην Βαρσοβία.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, Εμινέ Μπουρουτζή κατήγγειλε ευθέως “προσπάθειες φανατικών τούρκων να ομογενοποιήσουν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, παρουσιάζοντάς την ως εθνική τουρκική μειονότητα”.

Η κυρία Μπουρουτζή μίλησε στο συνέδριο στις 26 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας: “Δεν πρέπει να ταυτίζεται η μουσουλμανική θρησκεία με την τουρκική ταυτότητα. Οι Πομάκοι της Ελλάδας αγαπούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, τιμούν τις παραδόσεις και πιστεύουν σε ένα ειρηνικό μέλλον για όλους τους κατοίκους της Θράκης, χριστιανούς και μουσουλμάνους”.
“Δυστυχώς στην Θράκη γίνονται διακρίσεις εντός της μουσουλμανικής μειονότητας. Είμαστε Έλληνες Πομάκοι. Έχουμε εκφράσει ανοιχτά την προτίμησή μας για την δημόσια εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Θέλουμε να πηγαίνουν στα ίδια σχολεία με αυτά που πηγαίνουν όλοι οι άλλοι πολίτες της Ελλάδας” άνέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται συστηματική προσπάθεια από τους πράκτορες της Άγκυρας στην Θράκη “να μας τρομοκρατήσουν για να μας εξαναγκάσουν να δηλώσουμε ότι είμαστε Τούρκοι και όχι Πομάκοι”. “Χρησιμοποιούν κάθε μέσο να μας απομονώσουν και να μας κάνουν να ξεχάσουμε τόσο την μητρική μας γλώσσα, τα πομακικά, όσο και να μας απομακρύνουν από την Ελλάδα” είπε η κυρία Μπουρουτζή.
Η αποστομωτική αυτή απάντηση των Ελλήνων Πομάκων αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα του αθηνοκεντρικού κράτους των ελληνόφωνων γραικύλων, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τους Πομάκους έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις του τουρκικού επεκτατισμού.
Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τόσο με τις παρεμβάσεις της στην Βουλή όσο και με τις επισκέψεις Βουλευτών και Στελεχών της στα Πομακοχώρια, δείχνει έμπρακτα την θέλησή της να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας αυτούς στον αγώνα που δίνουν για να απεγκλωβιστούν από το σφιχτό αγκάλιασμα της τουρκικής προπαγάνδας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...