Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Στοιχεία σοκ για το μέγεθος του μνημονιακού Αρμαγεδώνα: Μισθός των 100(!) ευρώ για χιλιάδες Έλληνες απασχολούμενους

Μόλις το 40% απασχολείται με όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας
Όσο περισσότερο προχωρεί η πολιτική των Μνημονίων τόσο πιο πολύ αντίστοιχα φαίνεται το τρομερό και τραγικό μέγεθος της ανέχειας και της φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού.
Στοιχεία-σοκ για την κατάσταση στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνει η απάντηση 33 σελίδων που έστειλε το υπουργείο Εργασίας στους δανειστές. Για να απαντήσει σημείο προς σημείο στις νέες απαιτήσεις τους για ακόμη χαμηλότερους μισθούς, πιο εύκολες απολύσεις και...
επέκταση της εργασιακής ζούγκλας.
Η έκθεση δείχνει ότι επικρατεί ήδη εργασιακός μεσαίωνας, καθώς 126.956 απασχολούμενοι αμείβονται µε μισθό έως 100 ευρώ τον μήνα! Αυτό προβλέπει η σύμβασή τους.
Συνολικά, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι έχουν αποδοχές μικρότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ. Παράλληλα, ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων από το 2009 μέχρι το 2014 μειώθηκε κατά 26,3%, ενώ μόλις το 40% των εργαζομένων της χώρας απασχολείται µε όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι πάνω από το 50% των προσλήψεων για την περίοδο 2013-2015 ήταν µε συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, µε αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται µε το 1/2 ή το 1/4 του κατώτατου μισθού.
Μπορεί το σκεπτικό της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας να έχει να κάνει με την υποτιθέμενη προσπάθεια λογίκευσης των διεθνών τοκογλύφων στις απαιτήσεις τους, το εμπειρικό υλικό όμως δείχνει ότι η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους 18 περίπου μήνες που βρίσκεται στην εξουσία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει την ήδη δραματική κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις, αλλά φρόντισε να την κάνει ακόμη χειρότερη με την συμφωνία και υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, στο οποίο βεβαίως είχαν την αμέριστη συμπαράσταση και συνυπογραφή και από τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου».
Επομένως, ο Κατρούγκαλος και ο πολιτικός του προϊστάμενος Τσίπρας ας μην παριστάνουν τους ανησυχούντες και τους προβληματισμένους για την σάρωση των εργασιακών σχέσεων και την κατάσταση εργασιακής γαλέρας που ολοένα και πιο πολύ αυξάνεται στην εποχή των συνεχιζόμενων Μνημονίων. Με την υπογραφή τους νομιμοποίησαν και εκείνοι αυτή την οικτρή κατάσταση, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην ολοκλήρωση της «κινεζοποίησης» των Ελλήνων Εργαζομένων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...