Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση-πρόκληση από το ύπουλο DEB στη Θράκη…

Είδε ότι δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους κανείς και οι του τουρκόφρονου κόμματος DEB στη Θράκη, σπεύδουν με μια ανακοίνωση να διεκδικήσει το μερίδιο που της ανήκει στη δημοσιότητα, αφού η επικαιρότητα τους έχει εξοβελίσει, ενώ πρέπει να είσαι εντελώς χαζός ή ιδιοτελής για να δεχθείς ότι οι άνθρωποι αυτοί καταπιέζονται στην Ελλάδα…Τους το έχουμε ξαναπεί. Αν νοσταλγούν τον «παράδεισο» του Ερντογάν στην Τουρκία και θεωρούν ότι εκεί θα είναι πραγματικά «ελεύθεροι» και με όλα τα δικαιώματά τους διασφαλισμένα, να κάνουμε και μια οικονομική θυσία να χρηματοδοτήσουμε όλοι από το υστέρημά μας τη μετεγκατάστασή τους εκεί, για να δουν τι πάει να πει… αλμυρό φιστίκι, που λέμε στην καθομιλουμένη.

Ας δούμε την άθλια ανακοίνωση των συμπατριωτών μας, σε τόνο εξόχως απειλητικό… Τα ορθογραφικά λάθη είναι δικά τους, δεν πειράξαμε απολύτως τίποτε στη φρασεολογία:
«Εσείς, που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείτε όλη τη δύναμη του κράτους για να πάρετε από τα χέρια μας αυτά τα δικαιώματα που μας καθορίζει η συνθήκη της Λωζάνης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και από εδώ και πέρα!

»Εσείς, μπορείτε παρεμβαίνοντας στα παραρτήματα ενός νόμιμου συλλόγου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης να σταματήσετε τις δραστηριότητες του! Επίσης μπορείτε να κρίνετε τα διοικητικά στελέχη του!

»Εσείς, μπορείτε χρησιμοποιώντας την πολιτική εξουσία να αποβάλετε την θρησκευτική ελευθερία και την αυτονομία των ανθρώπων της Μειονότητας με τον νόμο των «240 ιμάμηδων» που ψηφίστηκε χωρίς να ερωτηθεί η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης!

»Εσείς, που με το πρόσχημα της έλλειψης των παιδιών μπορείτε να κλείσετε Μειονοτικά σχολεία, μπορείτε να απαγορεύεται την Τουρκική γλώσσα στα Μειονοτικά σχολεία, μπορείτε να μην επιτρέψετε το άνοιγμα των σχολείων για την παροχή δίγλωσσης (Τουρκικής και Ελληνικής) εκπαίδευσης, μπορείτε να μην επιτρέπεται το άνοιγμα τον απαιτούμενον Μειονοτικών γυμνασίων και λυκείων , με όλα αυτά μπορείτε να αγνοήσετε την ελευθερία και αυτονομίας μας στο τομέα της εκπαίδευσης!

»Εσείς, μπορείτε να εμποδίσετε τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των βακουφίων από τη Μειονότητα που είναι κειμήλιο των προγόνων μας!

»Εσείς, μπορείτε να ασκείται ψυχολογική πίεση εκφοβίζοντας τους ανθρώπους μας, πραγματοποιώντας επίθεση στο ΚΙΕΦ που είναι επίσημο Κόμμα της χώρας μας και μάλιστα κλέβοντας το αυτοκίνητο του πρώην ηγέτης μας!

»Εσείς, μπορείτε μη αναγνωρίζωντας τις ιστορικές αποφάσεις της του ΕΔΑΔ υπέρ των ενώσεων μας να μην επιτρέψετε να κρεμαστούν οι ταμπέλες των ενώσεων μας!

»Εσείς, μπορείτε μη αναγνωρίζωντας την επιλογή του μουφτή της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και τον αποκαλώντας υποτιμητικά όπως «ψευτομουφτής» να αγνοήσετε την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων της Μειονότητας!

»Εσείς, κάνοντας όλα αυτά μπορείτε να υπονομεύσετε από τους ανθρώπους της Μειονότητας το να ζήσουν ευτυχισμένη ως πολίτες σε αυτή τη χώρα, το να εξυπηρετήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη χώρα και την αίσθηση του ανήκειν σε αυτή τη χώρα!

»Ωστόσο, θέλουμε να γνωρίζετε ότι,

»Εμείς όπως κάθε κάτοικος αυτής της χώρας, θα συνεχίσουμε εντός των δημοκρατικών και νομίμων πλαισίων να δίνουμε τον αγώνα μας για να ζούμε με την Τουρκική μας ταυτότητα ως Έλληνες πολίτες. Χωρίς φόβο και κούραση, με την πατροπαράδοτη «ανεκτικότητα μας», ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί αυξανόμενος με επιμονή και υπομονή. Με σεβασμό στην κοινή γνώμη, ανακοινώνουμε πως πλέον ήρθε ο καιρός για ένα σχέδιο δράσης ώστε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο αυτή η ανείπωτη σε βάρος μας πίεση.»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...