Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Πρόκληση τουρκοπρακτόρων: Διοργανώνουν συνέδριο για τον αιμοσταγή Οθωμανό κατακτητή Αχμέτ Εβρενό ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Θράκης

Ανενόχλητοι δρουν οι τουρκοπράκτορες της Θράκης, καθώς η Πολιτεία παραμένει παντελώς ανύπαρκτη και κωφεύει στις συνεχείς προκλήσεις.
Αύριο, ανήμερα της 96ης επετείου της απελευθέρωσης της Κομοτήνης όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις παρουσία του ΠτΔ, οι τουρκοπράκτορες διοργανώνουν συνέδριο για τον οθωμανό σφαγέα Αχμέτ Εβρενό

Συγκεκριμένα, η "Πολιτιστική - Εκπαιδευτική εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης" (ΠΕΚΕΜ) με τους γνωστούς πράκτορες της Άγκυρας Γκαλίπ Γκαλίπ και Αχμέτ Φαϊκογλου διοργανώνουν συνέδριο στην Ξάνθη με τίτλο "Γαζή Εβρενός και Βαλκάνια" και την συμμετοχή της καθηγήτριας Αϊσεγκιούλ Κιλίτς.
Ο αιμοσταγής οθωμανός στρατηγός Αχμέτ Εβρενός κατέσφαξε τους Έλληνες χριστιανούς και για αυτό προφανώς μνημονεύεται από τους πράκτορες της Άγκυρας.
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΑΥΤΟ;;;; ΔΕΙΤΕ 
Το πραγματικό του όνομα ήταν Εβρενόζ (εκ του «Ουρανός»), αλλά μεταξύ των ελληνικών πληθυσμών αναφέρονταν και ως Εβρενέζ ή με παρόμοια ονόματα . Υπηρέτησε στον οθωμανικό στρατό από το 1359. Γνώρισε πολύχρονη σταδιοδρομία ως στρατηγός, κσι διακρίθηκε υπό την αρχηγία του πρίγκιπα Σουλεϊμάν Πασά (γιου του σουλτάνου Ορχάν), και των σουλτάνων Μουράτ Α΄, Βαγιαζήτ Α΄ και Σουλεϊμάν Τσελεμπή. Συμμετείχε σε πολλές σημαντικές μάχες των Οθωμανών. Κατέκτησε τη βυζαντινή Θράκη και Μακεδονία, και κατέκτησε την Κόρινθο το 1397. 
Οι Βυζαντινοί ιστορικοί χαρακτηρίζουν με αρνητικό τρόπο τον Εβρενό. Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ αναφέρει σε γραπτό του έργο το 1409 ότι ο Εβρενός ήταν αιμοβόρος με «απαράμιλλη» έχθρα για τους Χριστιανούς. 
Το Ιμαρέτ
Κομοτηνής.
Ο Γαζή Εβρένος μπέης υπήρξε ιδρυτής του οθωμανικού οίκου Εβρενόζογλου, τουρκικού κλάδου του βυζαντινού οίκου των Ουρανών. Υπήρξε επίσης και ο κύριος κατακτητής των Βαλκανίων (ως uc beyi, άρχοντας των συνόρων, «ακρίτας») με τη συμβολή (μάλλον συμπληρωματική) άλλων Οθωμανών πολέμαρχων, όπως οι Σεχζαντέ Μουσταφά, Χατζή Ιλ Μπεγί και Ουτς Μπεγί Τουραχάν. Θρυλείται, αλλά είναι μάλλον απίθανο, ότι γνώρισε μακροβιότητα 129 χρόνων. Φαίνεται ότι μεταξύ των πολυάριθμων απογόνων του άρχοντα Εβρενός Γαζή, μεταξύ των οποίων και ο Γαζή Αχμέτ, προφανώς η μνήμη κάποιων χάθηκε στη λήθη, με τα κατορθώματά τους να ενσωματώνονται στα επιτεύγματα του ένδοξου προγόνου τους.
Στην Κομοτηνή ο Γαζή Εβρενός έκτισε το Ιμαρέτ Κομοτηνής κοντά στα ανατολικά τείχη του βυζαντινού κάστρου των Κουμουτζηνών, το οποίο διασώζεται μέχρι σήμερα και είναι εκκλησιαστικό μουσείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...