Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Στον δρόμο που χάραξε ο Σαμαράς ο “σουλτάνος” Ερντογάν: Με αντισυνταγματικές μεθόδους οδηγεί το φιλοκουρδικό κόμμα εκτός Βουλής

Τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθόδους του Σαμαρά ακολουθεί ο "σουλτάνος" Ερντογάν, ο οποίος με μια βρώμικη μεθόδευση ανοίγει τον δρόμο για τις διώξεις των βουλευτών του HDP, του φιλοκουρδικού κόμματος.
Το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε, κεκλεισμένων των θυρών, το επίμαχο νομοσχέδιο για τροποποίηση του συντάγματος, με την οποία επιτρέπεται η άρση της ασυλίας βουλευτών, γεγονός που απειλεί να οδηγήσει εκτός Βουλής τους περισσότερους
εκλεγμένους αντιπροσώπους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.
Η σχετική απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία (376 βουλευτές σε σύνολο 550 έδωσαν θετική ψήφο) και προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου μετέτρεψε πρόσφατα το τουρκικό Κοινοβούλιο σε πυγμαχικό ρινγκ πρόσφατα, όταν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του φιλοκουρδικού ΗDP αντάλλαξαν ύβρεις και γροθιές.
Το ΑΚΡ χρειαζόταν τουλάχιστον 367 ψήφους (πλειοψηφία δύο τρίτων) κατά την τελική επικύρωση του νομοσχεδίου, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους. Σε περίπτωση μικρότερης πλειοψηφίας, ο Ταγίπ Ερντογάν –ο οποίος χαρακτήρισε χθες «ιστορικό» το επίμαχο νομοσχέδιο– είχε δεσμευτεί να παραπέμψει το θέμα σε δημοψήφισμα.
Ο ηγέτης του HDP –τρίτου κόμματος στην τουρκική Βουλή– Σελαχατίν Ντεμιρτάς εκτίμησε ότι 50 από τους 59 βουλευτές του κόμματός του κινδυνεύουν να παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία της «υποστήριξης της τρομοκρατίας» και να εκπέσουν του αξιώματός τους.
Με αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν, που ζήλεψε τον Σαμαρά, φιλοδοξεί να θέσει εκτός Βουλής το φιλοκουρδικό κόμμα. Οι ομοιότητες με τις παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...