Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο και παράδοση της υφαλοκρηπίδας στην Αγκυρα (;) - Τι αποκαλύπτει ο Φ.Κρανιδιώτης

ΣΦΟΔΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ"
Με "πυρηνικά" απάντησε στην προσωπική επίθεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένου ενανττίον του, το πρώην στέλεχος της ΝΔ και επικεφαλής νέας κίνησης στο χώρο της δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης.


Στην απάντηση του Φ.Κρανιδιώτη περιγράφεται ένα επεισόδιο στο Αιγαίο με πρωταγωνιστή το τουρκικό ερευνητικό πλοίο CESME το οποίο ερευνήσαμε και όντως αυτά που γράφει, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε ότι αφορά την εξέλιξή του.

Και εγκαλεί για εμμέσως για εκχώρηση ελληνικών δικαιωμάτων τον υπουργό και νοοτροπία "ρίψασπη", με τον χαρακτηρισμό "ο ψευτοδεξιός βοηθητικός του Τσίπρα".

Η ένταση της απάντησης του Φ.Κρανιδιώτη, κρύβει και κάτι άλλο: Την ένταση της μάχης που έχει ξεκινήσει στο χώρο της "καθαρής" δεξιάς για την μορφή του σχήματος που θα έχει ο μελλοντικός πολιτικός σχηματισμός που θα επικρατήσει "δεξιά της ΝΔ".

Ο κύριος πυρήνας των ψηφορων των ΑΝΕΛ είναι καθαροί δεξιοί και σίγουρα άκρως συντηρητικοί πολίτες και έστω αυτό το ποσοστό του 3,5-4% που έχει καταφέρει να συγκρατήσει "με νύχια και με δόντια" μετά το απίστευτο 10% του Μαΐου του 2010,  ο Π.Καμμένος είναι μια καλή βάση για ένα νέο σχηματισμό στα δεξιά της κεντρώας ΝΔ.

Ας δούμε κατ'αρχήν την ανταπάντηση Φ.Κρανιδιώτη σε ότι του καταλόγισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για "φασισμό" και φασιστοειδή αντίληψη σε ένα "θολό" tweet:

"Το μόνο χειρότερο από το να με βρίσει ο Καμμένος, όπως έκανε απαντώντας πανικόβλητος στον Γιάννη Πλακιωτάκη για όσα απίθανα συμβαίνουν με την θρασύτητα των μεμέτηδων και την δική του αδράνεια, θα ήταν το να με επαινέσει. Θα έπρεπε να απολογούμαι μέρες στους φίλους μου.

Ο ακομβίωτος Στρατάρχης είναι μια cult φιγούρα της πολιτικής σκηνής. ΄Επαιζε μικρός με τα στρατιωτάκια κι είχε απωθημένο να γίνει Αϊζενχάουερ αλλά ως κλασσικός «γιωτάς» έμεινε με τα στρατιωτάκια στο χέρι.

Κανείς από εμάς δεν συνάντησε αυτό το καλομαθημένο πλουσιόπαιδο εκεί όπου η αληθινά υπηρεσιακή παραλλαγή ματώνει, ιδρώνει ή σκίζεται στο έρπειν κάτω από συρματοπλέγματα, ούτε στα άλματα ή σε πορεία - βολή. Η πιο μεγάλη πορεία του ήταν από την τραπεζαρία ως το WC.

Ο Πάνος, που θα παραιτείτο από την πολιτική, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε Μνημόνιο, έχει γδάρει την γλώσσα του γυαλίζοντας το Τρίτο Μνημόνιο, το πιο βαρβάτο, το πιο φαρδύ και πλατύ, το αριστερό.

Η τρικυμία της πολιτικής ζωής λόγω Μνημονίων τον ξέβρασε στην Κουμουνδούρου να κατεβάζει τα σκουπίδια.

Παρίστανε με πέννα άλλου ακόμη και το λιοντάρι κατά της τρομοκρατίας αλλά η μπαμπέσα τύχη κι η λαγνεία της καρέκλας, που ούτε μπουλντόζα της ΜΟΜΑ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα ραχατλίδικα οπίσθια του, τον έφερε αγκαλίτσα με τον Λάμπρου και τ’ άλλα παιδιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε αληθινά στρατιωτάκια για να παίζει, ώστε να υπηρετεί ως ορντινάτσα τις πολιτικές του, να καταπίνει το μεταναστευτικό, να κάνει γαργάρα την αμφισβήτηση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τον Φίλη, τις ισοπεδωτικές «μεταρρυθμίσεις» των Λιάκων στην Παιδεία.

Με μια σόδα κι ένα Άλκα Ζέτζερ ο Στρατάρχης Σπληνάντερος χωνεύει όλη την αριστερίλα του ΣΥΡΙΖΑ και τρία Μνημόνια, τρεις Μουζάλες, τον Φίλη, μαζί με το ασφαλιστικό και το φορολογικό τσουνάμι, ταφόπλακα της οικονομίας.

Όμως η ασφάλεια κι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας δεν είναι παιχνίδι.

Αφού λοιπόν στο λαθρομεταναστευτικό και στο προσφυγικό πορεύεται, όπως και στο Μνημόνιο, κατά την προσφιλή του φράση στα 4, ακούστε, αδέρφια, τι άλλο μου λένε πως συνέβη.

Από τις 21/3/2016 έως την 8/04/2016 κατόπιν NAVTEX που έβγαλαν τα μεμέτια, το πλοίο επιστημονικών ερευνών Υ/Γ CESME εκτέλεσε επιστημονικές έρευνες στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου και συγκεκριμένα Νότια της Σκύρου, Ανατολικά της Ευβοίας και Δυτικά των Ψαρρών, ήτοι, όπως με διαβεβαιώνουν οι γνωρίζοντες, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ. Μάλιστα συνοδευόταν από την φρεγάτα GAZIANTEP, η οποία αργότερα αποχώρησε.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντόπισε και η καναδική φρεγάτα FREDERICTON, που ανήκει στην νατοϊκή δύναμη. Το τουρκικό πλοίο είχε αναμμένα φώτα περιορισμένης δυνατότητας ελιγμών, διότι είχε παρεάμενα καλώδια, ήτοι είχε ποντίσει καλώδια για έρευνες.

Στο διάλογο μέσω ασυρμάτου ο τούρκος απάντησε πως «Διενεργώ επιστημονικές έρευνες σύμφωνα με την NAVTEX 226/16. Θέλω να μείνετε σε απόσταση μισού μιλίου».

Ο διάλογος του Καναδού με τον Τούρκο καταγράφηκε από πολεμικό μας.

Το ελληνικό ΠΝ, προφανώς με εντολές του Α/ΓΕΝ και του Α/ΓΕΕΘΑ, είχε κάνει, επιμελώς και στο ακέραιο, όλα όσα έπρεπε και μεγάλη δύναμη πολεμικών μας βρέθηκε στην περιοχή ώστε να έχει η πλευρά μας το τακτικό πλεονέκτημα.

Στις 28/3/2016 στις 9:30 πμ, ελικόπτερο δικής μας φρεγάτας εντόπισε το τουρκικό σκάφος με παρεάμενα καλώδια, ενώ στη συνέχεια εκτέλεσε εισολκή αγομένων, ήτοι τα μάζεψε, κι ανέπτυξε ταχύτητα.

Την ίδια μέρα στις 13:30 το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντοπίστηκε και από ελικόπτερο Cougar του Λιμενικού Σώματος. Απαντώντας σε ερώτηση του πληρώματος του ελικοπτέρου ο Τούρκος απάντησε πως διεξάγει επιστημονικές έρευνες και πώς μόνο αυτή την ενημέρωση μπορεί να δώσει.

Το ΠΝ και η στρατιωτική ηγεσία έκαναν όλα όσα έπρεπε κι ήσαν πανέτοιμοι.

Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις την τελική απόφαση την δίνει η πολιτική ηγεσία. Τι έγινε; Μου λένε τίποτα. Nada. Nichts.

Ο Τούρκοι λοιπόν μπήκαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έκαναν έρευνες και έφυγαν κύριοι; Αυτό, θα ήταν πρωτοφανές τετελεσμένο, ανήκουστο προηγούμενο. Ακούσατε έστω για κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας;

Κι εφόσον η περιοχή είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα, η πολιτική ηγεσία δεν όφειλε να διατάξει να εμποδίσουμε τον Τούρκο να τις διεξάγει; Δεν όφειλε να δώσει εντολή στις ελληνικές δυνάμεις να του δώσουν αυστηρή εντολή να ξεκουμπιστεί και να γίνει και διάβημα διαμαρτυρίας και όποιες άλλες ενέργειες προβλέπονται;

Νότια της Σκύρου, Ανατολικά της Ευβοίας και Δυτικά των Ψαρρών είναι διεθνή ύδατα και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οι μεμέτηδες;

Ας μας πουν ο ψευτοδεξιός βοηθητικός του Τσίπρα κι ο πολύς κ. Κοτζιάς τι ακριβώς συνέβη".

Αναμένεται απάντηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...