Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΕΔΩΣΕ ΠΑΛΙ ΤΑ «ΡΕΣΤΑ» ΤΟΥ Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ: «ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ». ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ

Δεν θα μειωθούν ούτε κατά ένα ευρώ οι κύριες συντάξεις, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το 61% των φορολογούμενων θα πληρώνουν μικρότερο φόρο με βάση την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Το 98% των φορολογουμένων θα έχουν είτε μικρή επιβάρυνση είτε μείωση φόρου είπε ο κ. ΤσίπραςΠάνω από το 90% των αγροτών δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις από το συνταξιοδοτικό φορολογικό. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε λίγα χρόνια η σύνταξη των αγροτών θα ήταν μηδενική, είπε ο πρωθυπουργός. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η βασική σύνταξη του αγρότη απο 172 ευρώ που είναι σήμερα θα γίνονταν 158 ευρώ εντός του 2016 και 0 ευρώ το 2017 είπε ο πρωθυπουργός,

Με τη δική μας πρόταση εξασφαλίζουμε τη βασική σύνταξη των 384 ευρώ και το ανταποδοτικό μέρος που στηρίζεται από καταβληθείσες εισφορές.

Αναγνωρίζω ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι ευνοϊκή για όλους αλλά αυτοί που έχουν επιβάρυνση είναι όσοι διαθέτουν, υψηλά εισοδήματα, τόνισε και συμπλήρωσε ότι αυτό που καταφέρνουμε με αυτή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι η βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος. Σε τι κατάσταση θα βρισκόταν άραγε το ασφαλιστικό σύστημα αν γινόταν νόμοι του κράτους οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας; αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και όχι νέες περικοπές στις συντάξεις

Όπως δήλωσε το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης «λέμε όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη» ενώ απηύθυνε κάλεσμα για την Κυριακή για συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» ενώ στο επίκεντρο ήταν συνθήματα ενάντια στην «εξοντωτική φορολόγηση».

Από σήμερα ξεκίνησε η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα τα οποία επίσης αντιδρούν στη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που θα τεθεί το Σαββατοκύριακο στη Βουλή προς ψήφιση

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης σε μείωση συντάξεων σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλοι κεφάλαιο δίνοντας του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση, δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, που έγινε στην πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα.

Δύο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία, από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρον και ματώνουν αυτά το χρόνια, και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου μιας απίστευτης χλιδής ο κόσμος της διαφθοράς, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι το δίκαιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι? αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες μαζικές δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσει σε όλη τη χώρα, από εδώ και πέρα και κάθε μέρα.

«Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε χρεοκοπία. Εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ

Σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere Della Sera, ο επικεφαλής του EFSF, Klaus Regling ερωτηθείς για τους κινδύνους που ενέχει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, απάντησε: «Υπάρχει πράγματι μία οχτάμηνη καθυστέρηση στην αξιολόγηση επειδή υπάρχουν σχετικά προβλήματα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. έχουν διαφορετικές προβλέψεις αλλά αυτό δεν ευθύνεται για αυτή τη μακρά καθυστέρηση. Μιλάμε για προβλέψεις των επόμενων δύο ετών. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να διαφέρουν οι προβλέψεις των θεσμών. Για να αποτραπούν ενδεχόμενες αποκλίσεις στα δημοσιονομικά στοιχεία, ζητήθηκε από την Ελλάδα να ετοιμάσει και να νομοθετήσει μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο εάν πραγματοποιηθεί το πιο απαισιόδοξο σενάριο ? που προβλέπει το ΔΝΤ. Η Ελλάδα πιστεύει ότι οι πιο θετικές προβλέψεις είναι σωστές και ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αναγκαία. Αυτά τα μέτρα αποτελούν έναν συμβιβασμό για τις αποκλίνουσες εκτιμήσεις αλλά παρέχουν επίσης μία ασφάλεια έναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα».

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα διατρέχει κίνδυνο χρεοκοπίας, ο K. Regling απάντησε: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από τον ESM ? γι? αυτό συμφωνήσαμε για ένα νέο πρόγραμμα το περασμένο καλοκαίρι. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με κάποια χρόνια πριν. Η Ελλάδα έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα, επομένως δεν χρειάζεται χρήματα κάθε μήνα για να χρηματοδοτεί τον προϋπολογισμό της. Στο τέλος Ιουλίου, υπάρχει πραγματική ανάγκη ρευστότητας εξαιτίας της μεγάλης αποπληρωμής χρέους. Όσο πιο γρήγορα επιτύχουμε τη συμφωνία, τόσο καλύτερα για να επιτραπεί στην Ελλάδα να πληρώσει τις εγχώριες ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την καλή λειτουργία της οικονομίας. Επομένως δεν είμαστε κοντά σε χρεοκοπία. Εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να αποφύγουμε τα προβλήματα του περασμένου έτους».

Ερωτηθείς πόσα χρήματα έχουν πληρώσει οι διεθνείς πιστωτές από την αρχή της κρίσης το 2010 και γιατί τα προηγούμενα προγράμματα δεν λειτούργησαν όπως έγινε για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ο ο K. Regling δήλωσε: «Η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με τις άλλες χώρες. Γι? αυτό χρειάστηκε ένα τρίτο πρόγραμμα. Εάν λάβουμε υπόψη τη συνολική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ, έχουμε ήδη εκταμιεύσει 250 δις. ευρώ. Υπάρχουν τρεις λόγοι που η Ελλάδα αποτελεί διαφορετική περίπτωση: Πρώτον, η θέση εκκίνησης όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα ήταν πολύ πιο δυσχερής από τις άλλες χώρες. Δεύτερον, καταλάβαμε ότι η ελληνική διοίκηση είναι πολύ αδύναμη, κάτι που επηρεάζει την ικανότητα της χώρας να εφαρμόζει το πρόγραμμα. Τρίτον, μετά τις εκλογές στις αρχές του 2015, υπήρξε μία διακοπή του προγράμματος και οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις ? αυτό είχε τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και ώθησε την Ελλάδα πίσω στην ύφεση».

Στην ερώτηση γιατί το πρόγραμμα θα πρέπει να πετύχει τώρα, ο επικεφαλής του EFSF δήλωσε: «Ο κύριος λόγος είναι ότι η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μία εντελώς διαφορετική εντολή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου: να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο. Το επίπεδο δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης άλλαξε εντελώς συγκριτικά με το πρώτο μισό του έτους. Υπάρχει επίσης, ένας νέος υπουργός Οικονομικών, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος συνεργάζεται αρκετά καλά με τους θεσμούς».

Ερωτηθείς γιατί ο ESM δε θεωρήθηκε αρκετός και χώρες όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία ζήτησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ για να εγκρίνουν το πρόγραμμα των 86 δις. ευρώ, ο K. Regling απάντησε: «Δεν είναι σωστό να θεωρούμε ότι ο ESM είναι το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Στην Ευρώπη ακολουθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο: οι αρμοδιότητες κατανέμονται σε διάφορα θεσμικά όργανα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και τον ESM. Η συνεργασία με το ΔΝΤ είναι σημαντική από το 2010. Αυτή η συνεργασία καταγράφηκε επίσης,  και στη συνθήκη για την ίδρυση του ESM- το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στα προγράμματά μας όταν είναι δυνατό. Αυτό έχει λειτουργήσει καλά και θα ήταν λάθος να αλλάξουμε αυτή τη θεσμική ομάδα μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της κρίσης σε άλλες χώρες. Σε αυτή τη φάση, δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για χρηματοδότηση από το ΔΝΤ αλλά για χρήση της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης του Ταμείου».

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...