Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Η ουγγρική κυβέρνηση έφτιαξε site αποφυγής μεταναστών !! Δείτε τις εικόνες ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, συνεχίζει τις μεταρρυθμισεις ς στο προσφυγικό
- Η κυβέρνησή του δημιούργησε site με οδηγίες για το πως μπορούν να... αποφεύγονται οι πρόσφυγες!
- Προβάλουν χάρτη με 900 σημεία "τα οποία πρέπει να αποφεύγει κανείς λόγω υπερσυγκέντρωσης μεταναστών"
- Χρονόμετρο 12 δευτερολέπτων μηδενίζει και... εμφανίζει ένα ανθρωπάκι που συμβολίζει ένα "νέο πρόσφυγα"!
- Δείτε τις εικόνες  ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
- Ετοιμάζει αντιδράσεις και η Αυστρία αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα!

Αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή να προστατεύει τους υπηκοους του  συνεχίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν. Η κυβέρνησή του δημιούργησε έναν ιστότοπο, στον οποίο αναφέρεται ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 900 σημεία "τα οποία πρέπει να αποφεύγει κανείς λόγω υπερσυγκέντρωσης μεταναστών"!

Οδηγίες... προς αποφυγή προσφύγων!
Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της ουγγρικής κυβέρνησης ενάντια στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την υποδοχή προσφύγων, που αφορούν στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς, δήλωσε πως ως πηγή των πληροφοριών που εκτίθενται στον ιστότοπο χρησιμοποιούνται άλλες σελίδες στο internet.

"Οι υποχρεωτικές ευρωπαϊκές ποσοστώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και θέτουν σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας", αναφέρεται ακόμη στην ιστοσελίδα.

Εικόνες ενημέρωσης των  πολιτών
Στην πρώτη σελίδα του site εμφανίζεται το μήνυμα "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εισαγωγή της ποσόστωσης".

Σύμφωνα με το site, στις περιοχές "όπου εντοπίζεται μεγάλος αριθμός μεταναστών" περιλαμβάνονται συνοικίες σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Στοκχόλμη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι αρχές έχουν "λίγο ή καθόλου έλεγχο" και "οι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς τηρούνται ελάχιστα".

Παράλληλα υπάρχει και ένα χρονόμετρο που "τρέχει" συνεχώς αντίστροφα, μετρώντας κάθε φορά δώδεκα δευτερόλεπτα. Ο τίτλος είναι "ένας μετανάστης έρχεται κάθε 12 δευτερόλεπτα", με ένα... ανθρωπάκι να προστίθεται στη λίστα κάθε φορά που τα δώδεκα δευτερόλεπτα τελειώνουν...

Το site  συνεχίζει αναφέροντας πως η εισαγωγή της υποχρεωτικής ποσόστωσης επανεγκατάστασης συνεπάγεται σημαντικό κόστος. Ένας μετανάστης έχει ήδη προμηθεύει 130.000 φιορίνια (σ.σ. το ουγγρικό νόμισμα) το μήνα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες".

Ετοιμάζει αντιδράσεις η Αυστρία
Την ίδια ώρα, όπως τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας, Γιόζεφ Όστερμαγιερ, μέλημα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι να έχει στη διάθεσή της τις δυνατότητες ώστε να μπορεί να αντιδράσει σε συγκεκριμένες καταστάσεις και σε περίπτωση ανάγκης, εάν αλλάξουν οι προσφυγικές διαδρομές, ή εάν αυξηθεί και πάλι δραστικά ο αριθμός των προσώπων που φθάνουν παράνομα στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν συνεχίζουν να μην εφαρμόζονται οι ευρωπαϊκές λύσεις για το προσφυγικό, τότε η Αυστρία πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει σε εθνικό επίπεδο και ο νόμος ο οποίος προετοιμάζεται από τα αρμόδια υπουργεία δεν έχει ως στόχο να δοθούν απαντήσεις στην περίπτωση ανάγκης, αλλά στόχος του είναι να μην προκύψει περίπτωση ανάγκης.


Όπως σημείωσε ο Γιόζεφ Ότερμαγιερ -ο οποίος θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν- είναι «τελείως σωστή» η επιβεβαίωση της γνωμοδότησης των δύο Αυστριακών πανεπιστημιακών ως προς την προσφυγική πολιτική, από τον δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος). Ότι δηλαδή, όπως τόνισε ο υπουργός Καγκελαρίας, ο ορισμός ενός ανώτατου ορίου στον αριθμό των αιτήσεων χορήγησης ασύλου αντιβαίνει στο Σύνταγμα και στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ μία "τιμή αναφοράς" και αντίστοιχα μέτρα για τον περιορισμό των διαδικασιών παροχής ασύλου στην Αυστρία, «ως συμβολή και στην όλη ευρωπαϊκή συζήτηση», είναι όχι μόνον εφικτά, αλλά και ορθά για να καταστήσουν δυνατή μία μόνιμη και υψηλής ποιότητας μέριμνα για τους αιτούντες άσυλο.

Ο Μίχαελ Χόιπλ, σε συνέντευξή του, νωρίτερα στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, είχε ουσιαστικά, διαχωρίσει τη θέση του από την προσφυγική πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, απορρίπτοντας την επίκληση "κατάστασης ανάγκης", με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για την σκλήρυνση της νομοθεσίας στο ζήτημα του ασύλου.

Ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης (ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος πολιτικός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών), είχε καταγγείλει ως απαράδεκτο να επιδιώκεται να "κατασκευαστεί μία κατάσταση ανάγκης", παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι περίπου ένα τρίτο των δήμων δεν έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα ούτε έναν πρόσφυγα και ότι ως επί το πλείστον τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους στην κατανομή προσφύγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...