Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ GREXITΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Το  σενάριο για μία νέα οικονομική κρίση και παράλληλο Grexit, το οποίο θα οδηγήσει στη Δραχμή  όλο και ποιο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΡΕΡΟ φαίνεται . Μάλιστα τα σενάρια αυτά έρχονται στο κρισιμότερο σημείο της διαπραγμάτευσης και λίγο μετά τις διαρροές που ήρθαν από το Wikileaks, οι οποίες ανέφεραν πως το ΔΝΤ προσπαθούσε να προκαλέσει πιστωτικό κίνδυνο στη χώρα μας.
Το Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως είναι αβέβαιη ακόμη η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη,  τονίζει πως οι φόβοι για το grexit έρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίο υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μπελάδες, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να κωλυσιεργεί.Η πρόοδος που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής είναι μηδαμινή, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί συμφωνία για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το δημοσιονομικό κενό της χώρας. Το ΔΝΤ εν τω μεταξύ συνεχίζει να μπλοκάρει με τη στάση του τις διαδικασίες.

Ενδέχεται λοιπόν η χώρα μας να οδηγηθεί σε μία έξοδο από το ευρώ, η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στις αγορές και θα προκαλέσει νέα οικονομική κρίση στη χώρα. Σε βάθος χρόνου όμως, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από ένα ενδεχόμενο Grexit, αρκεί αυτό να γίνει με τις σωστές διαδικασίες.

Πάντως, η Κομισιόν δηλώνει πως επιθυμεί την επιτυχή επίτευξη συμφωνίας. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζει πως όλοι μαζί εργάζονται με πίστη και αφοσίωση για υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Η ΙΣΧΥΡΉ ΔΡΑΧΜΉ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...