Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνων«Η Κυβέρνηση "κρύβεται" πίσω από τους δανειστές για το Ασφαλιστικό».

Τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους, ανέλυσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Yπ. Εργασίας, σε έκτακτη συνάντηση που έγινε αμέσως μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εκφράζοντας τις απόψεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, τόνισε ότι το Ασφαλιστικό όπως το προωθεί η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα είναι βιώσιμο μετά από μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θα προκαλέσει μία σειρά αρνητικών εξελίξεων στην οικονομία και την κοινωνία. Με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν τα «λουκέτα» μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, θα σημειωθεί έξαρση της «μαύρης» εργασίας και συνέπεια όλων αυτών θα είναι η μείωση των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Άρα, όπως επεσήμανε στον αρμόδιο υπουργό, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν θα έχει επί της ουσίας κανένα όφελος για τη χώρα και βεβαίως για την επιχειρηματικότητα που πλήττεται βάναυσα τα τελευταία έξι χρόνια των μνημονίων και της ύφεσης.

Ο κ. Κατρούγκαλος στάθηκε στην πίεση που ασκούν οι δανειστές και όπως είπε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των Θεσμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Στις επισημάνσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. ότι μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα μία φορά επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν στηρίξει την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Εργασίας αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα προστατευθούν όσο γίνεται τα χαμηλά εισοδήματα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, διαπιστώνοντας την όλο και βιαιότερη φτωχοποίηση στην οποία οδηγείται το σύνολο της κοινωνίας, επισημαίνει ότι χωρίς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αύξηση θέσεων εργασίας και για ανάκαμψη της αγοράς και της οικονομίας. Μπροστά στο ολοφάνερο αδιέξοδο, καλεί την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η οποία στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμα φορολογική επιβάρυνση καθώς μειώνει δραματικά το εισόδημα εκείνων από τους οποίους η χώρα προσδοκά να συμβάλουν στην ανάπτυξη.  ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...