Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Τρεις και ο κουκος !!! Σαράντα πέντε… συνιστώσες, ενός κοκόρου γνώση.

Νευρικότητα λένε και εκνευρισμό προκάλεσε στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής η εμφάνιση ενός νέο κόμματος στην Ακροδεξιά.  Ο λόγος για την Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ) η οποία επιχειρεί να παίξει τον ρόλο της «σοβαρής ακροδεξιάς», να εκμεταλλευτεί το όνομα και το... ρεύμα που έχει η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και να κερδίσει ψήφους με ξενοφοβικά κατά κύριο λόγο συνθήματα.
Έτσι μετά το μεταλλαγμένο ΛΑγΟΣ  Ως Εθνική Κενότητα ,και την χρυσή αυγή θα έχουμε ένα ακόμη «δημιούργημα» στην άκρα δεξιά, χωρίς να υπολογίσουμε το εθνικό Μέτωπο του Βορίδη και αλλά
υποκόμματα. Σου λένε γιατί να έχει ο Σύριζα είκοσι συνιστώσες και να μην έχει και η δεξιά το ίδιο; Όποτε έχουμε δουλειά ακόμη.
 Η απόφαση του ιδρυτή της ΛΕΠΕΝ Χρήστου Ρήγα να οργανώσει συγκέντρωση «ενάντια στην ισλαμοποίηση» στην περιοχή του Πειραιά συγκέντρωσε πάνω από 250 πρώην υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Real News.
Την ιδρυτική διακήρυξη της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης, υπογράφουν ο Χρήστος Ρήγας (Πρόεδρος), εκλεγμένος με την «Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα», δηλαδή με τη Χρυσή Αυγή από την οποία στη συνέχεια αποχώρησε, ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με την «Αναγέννηση για τον Πύργο», ο Κώστας Τόνιος, πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Καβάλας και οι Σπύρος Βλασσόπουλος και Κυριάκος Βασιλάρας.
Στις τάξεις της όμως βρίσκονται και πολλοί άλλοι ακροδεξιοί εθνικιστές που προέρχονται τόσο από την ΕΠΕΝ όσο και από τη Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ, που επιτίθενται στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου λέγονται ότι είναι σε... ύπνο. Μεταξύ των «μεταγραφών» και ο Βαλάντης Αλεξόπουλος, ο γνωστός πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ο ψυχίατρος Κώστας Παρασχάκης, υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στο Λασίθι, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορηθεί ότι χορηγούσε βεβαιώσεις ψυχικής υγείας σε χρυσαυγίτες που ήθελαν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.
Πολλοί πάντως από τους «νεολαίους» που διαδήλωσαν στον Πειραιά ανέφεραν στα στελέχη της ΛΕΠΕΝ ότι δέχθηκαν απειλές με τηλεφωνήματα με απόκρυψη, στα οποία κάποιος τους έλεγε ότι «... η προδοσία απέναντι στη Χρυσή Αυγή δε θα μείνει ατιμώρητη». Έτσι, οι πολλές προσχωρήσεις στη ΛΕΠΕΝ από περιοχές της Ελλάδας όπως η Μεσσηνία, η Λάρισα, η Λαμία, η Κέρκυρα, οι Κυκλάδες, συνοδεύονται και από απόπειρες εκβιασμού και πίεσης. Ένα από τα πρόσωπα που παρακολούθησε το προσυνέδριο της ΛΕΠΕΝ στην Ηλεία, ο τέταρτος στο επικρατείας της Χρυσής Αυγής Σωτήρης Κωστόπουλος, αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στο κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, με τους επιτελείς του Χ. Ρήγα να του χρεώνουν ότι «υπέκυψε στις πιέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...