Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

«Άδικη και αντιαναπτυξιακή η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και τους δανειστές να αποσύρουν κάθε σκέψη και σενάριο για αύξηση των συντελεστών της έμμεσης φορολογίας, η οποία είναι η πλέον άδικη μορφή φορολογικής επιβάρυνσης, καθώς επιβάλλεται σε όλους τους φορολογούμενους ανεξαιρέτως εισοδήματος.
Η φημολογούμενη αύξηση στο 24% του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι ακόμη μια αντι-αναπτυξιακή και ταυτόχρονα αναποτελεσματική επίθεση στο εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης του χειμαζόμενου από την κρίση μέσου ελληνικού νοικοκυριού και της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης.

Ο προϋπολογισμός της ελληνικής οικογένειας και οι μεγάλοι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας που τροφοδοτούν το «καλάθι της νοικοκυράς», όπως επίσης η εστίαση και οι μεταφορές θα υποστούν σοβαρό πλήγμα. Ιδιαίτερα τα μικρά, συνοικιακά παντοπωλεία και μινι - μάρκετ που δεν μπορούν να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές στα προϊόντα που θα ανατιμηθούν σπρώχνονται με μαθηματική ακρίβεια στο «λουκέτο».
Είναι απορίας άξιον πως μετά από τόσες εβδομάδες διαπραγματεύσεων κυβέρνηση και θεσμοί φέρονται να καταλήγουν στην «αποτυχημένη πεπατημένη» της φορολογικής αφαίμαξης και μάλιστα των πιο οικονομικά ευάλωτων καταναλωτών και επαγγελματικών ομάδων.
Ελπίζουμε ότι το οικονομικό επιτελείο και οι εκπρόσωποι των δανειστών θα διαψεύσουν τις πληροφορίες για αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και θα εργασθούν σοβαρά, σε συνεργασία με την επιμελητηριακή κοινότητα, για ένα ρεαλιστικό και μακρόπνοο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, στο οποίο η φορολογία θα είναι αναπτυξιακός βραχίονας και όχι ευκαιριακή «λύση» στα αδιέξοδα των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...