Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Οι Πομάκοι απαντούν στους εθνομηδενιστές του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας: “Σταματήστε τον βίαιο εκτουρκισμό μας”

Δεκαετίες τώρα το κράτος αφήνει τους Έλληνες Πομάκους βορά στην τουρκική προπαγάνδα και στην προσπάθεια του προξενείου να τους προσεταιριστεί στην ανθελληνική προσπάθειά του, που σκοπό έχει την προσάρτηση της Θράκης στην τουρκική επικράτεια.
Αμφότερα τα κόμματα του νέου πολιτικού διπολισμού, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής είτε αδιαφορούν εμπρός σε αυτόν τον εθνικό κίνδυνο ή ακόμα και υποστηρίζουν το προξενείο με αντάλλαγμα μερικά ψηφαλάκια. Ενδεικτικά παραδείγματα της παραπάνω αλήθειας το
τουρκόφωνο δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΑ Ροδόπης επί Νέας Δημοκρατίας, όσο και οι δηλώσεις συριζαίων που στέκονται στο πλευρό των τούρκων πρακτόρων.
Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, καμπανάκι για τις αυθαιρεσίες του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, αλλά και για την εγκατάλειψη της ελληνικής πολιτείας στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης, οι οποίοι απειλούνται με εκτουρκισμό, έκρουσε ο Αχμέτ Ιμάμ, Πρόεδρος του Κέντρου Πομακικών Ερευνών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, καθώς και Εκδότης της Πομακικής Εφημερίδας "Ζαγάλιστα",  στο «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Ασπροπύργου.
Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Δήμου Ασπροπύργου ο κ. Αχμέτ Ιμάμ, αναφέρθηκε στα βασικά θέματα, που χαρακτηρίζουν την Ελληνική Θράκη, δηλαδή τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, και συγκεκριμένα στη διαμένουσα σε αυτούς μουσουλμανική μειονότητα, η οποία συχνά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ο κ. Ιμάμ εξήγησε ότι, οι Πομάκοι είναι γηγενείς κάτοικοι της Θράκης και έλκουν την καταγωγή τους από του Αγριάνες, που σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία ελλήνων και ξένων συγγραφέων είναι απόγονοι του αρχαίου Θρακικού φύλου. Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τουρκογενείς μουσουλμάνους ή άλλα φύλα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στο ακροατήριο, η αναφορά του κ. Ιμάμ, στη στάση της Τουρκίας, που αποκαλεί -αυθαίρετα, παράνομα, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης- στο σύνολό της τις μουσουλμανικές μειονότητες ως τουρκικές, παρόλο που η Συνθήκη αναφέρει ρητά, και αναγνωρίζει τους Πομάκους, ως μια εξ αυτών, που ζουν στην Ελληνική Θράκη.
Επιπρόσθετα, ο κ. Αχμέτ Ιμάμ, έκανε αναφορά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα, τα παιδιά των Πομάκων, τα οποία είναι αναγκασμένα να φοιτούν σε μειονοτικό δημοτικό σχολείο, όπου όχι μόνο δεν διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα, αλλά αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα στην τουρκική γλώσσα, για το ήμισυ των μαθημάτων τους, με αποτέλεσμα, να αποκόπτονται απ΄ τη γλώσσα που μιλούν στα σπίτια τους, και -ταυτόχρονα- να μαθαίνουν πλημμελώς την ελληνική, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν με σπουδές στην Πατρίδα τους, κι η φοίτησή τους σε τουρκικά ιδρύματα να καθίσταται μονόδρομος.
Επιπλέον, ο κ. Ιμάμ αναφέρθηκε, με λεπτομέρειες, στην οργανωμένη κοινωνική προσπάθεια εκτουρκισμού των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης, από τους εγκάθετους του Προξενείου Κομοτηνής, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική αντίδραση, απ΄ την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...