Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε Ο ΑΡΧΙΚΟΛΟΤΟΥΜΑΣ υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος - Φεύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, πριν λίγο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο Π.Καμμένος αυτη την φορά συγκέντρωσε ο ίδιος τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στο υπουργείο για να μην διαρρεύσει πάλι η κίνηση και με ένα απλό τηλεφώνημα από το "πορτοκαλί" τηλέφωνο, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι "Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσει να συμμετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα του οποίου κορυφαία στελέχη λαμβάνουν θέσεις και ενεργούν σε βάρος των αρχών του κόμματος των ΑΝΕΛ".Ο Π.Καμμένος είχε φτάσει στα όρια της παραίτησης όταν ο υπουργός Μετανάστευσης Γ.Μουζάλας, αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία", αλλά μεταπείστηκε την τελευταία στιγμή να μην κάνει πράξη την απειλή του, δεδομένης της πολιτικής κρίσης που θα πυροδοτούσε μια τέτοια κίνηση.


Η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" ήταν η απόφαση του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη να καταργήσει τις μαθητικές παρελάσεις ως "κατάλοιπο της δικτατορίας του Μεταξά".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε ρίξει "προειδοποιητική βολή" με την σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Φίλη, του βουλευτή του κόμματός του Δ.Καμμένου, ζητώντας να ανακάλεσει ο υπουργός Παιδείας, κάτι που δεν έπραξε και ως συνέπεια ήρθε η παραίτηση Π.Καμμένου.

Ο Π.Καμμένος χθς αργά το βράδυ είχε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του στους οποίους εκμυστηρεύθηκε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Ολες οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του καταδεικνύουν κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος (2,2% με αναγωγή επί των εγκύρων η τελευταία) και αυτό είναι απόρροια κυρίως της συμπόρευσης με τις εκ διαμέτρου αντίθετες προς τις αντιλήψεις του εκλογικού σώματος των ΑΝΕΛ, κυβερνητικές θέσεις και κινήσεις σε εθνικά θέματα, όπως το προσφυγικό (όπου ο Π.Καμμένος σήκωσε δυσανάλογα μεγάλο βάρος), η έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κλπ.

Με την παραίτησή του διέψευσε όλους αυτούς που αμφισβητούσαν το επίπεδο της πολιτικής ευθιξίας του και υπαινίσσονταν εξαιρετική "ελαστικότητα πολιτικής συνείδησης" στις αδιαπραγμάτευτες πολιτικές θέσεις του στο Σκοπιανό, τα ελληνοτουρκικά, τα εθνικά σύμβολα κλπ. με αντάλλαγμα τα κυβερνητικά οφίτσια.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αποχαιρετιστήρια σύσκεψή του με τους Αρχηγούς των Επιτελείων.

Από την κυβέρνηση θα παραιτηθούν και όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν υπουργοποιηθεί, αλλά όπως δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ο Π.Καμμένος "θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση".

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ήδη κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Μαξίμου στις 18.00 η ώρα και στις 19.00  συναντάται με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη σε μία προσπάθεια να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και να μην χαθεί η δεδηλωμένη αν αλλάξουν γνώμη οι ΑΝΕΛ και παύσουν να στηρίζουν.

Και κατ'αυτό τον τρόπο να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα.

Στις 22.00 το βράδυ ο Α.Τσίπρας θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου και με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Β,Λεβέντη.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες...
pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...