Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Χώρα χωρίς ΕΛΠΙΔΑ !! Θα δουλεύουμε 40 χρόνια για να πληρώνουμε φόρους για να παρουμε σύνταξη-φιλοδώρημα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Είναι οριστικό. Η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικό) που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή καταδικάζει τους Έλληνες να δουλεύουν 40 χρόνια και να περιμένουν να πάρουν σύνταξη φιλοδώρημα. “Σαρώνει” επίσης, επικουρικές, ΕΚΑΣ και εφάπαξ παρά το γεγονός ότι όλα αυτά έχουν πληρωθεί με αίμα από τους ασφαλισμένους.


Προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που μοιάζει με “συμβόλαιο θανάτου”. Κι όχι τόσο για τους ήδη συνταξιούχους αλλά γι' αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και θα υπολογιστούν τα χρόνια της ανεργίας που προκάλεσε το μνημόνιο για να προκύψει το ποσό των 500 ευρώ. Τί θα πάρει με αυτά ένας συνταξιούχους; Η απάντηση είναι πώς δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα.

Στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εργασίας εκείνο που τους ένοιαζε ωστόσο ήταν πώς να εξαιρέσουν τις βουλευτικές συντάξεις από το νομοσχέδιο. Μετά την κατακραυγή και την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα εφαρμοστούν και σε αυτές οι περικοπές. Μένει να το δούμε ασφαλώς.

Κατά τα άλλα επιχαίρουν που κατάφεραν να περάσουν την πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Αφού υποχώρησαν σε όλα όσα ζητούσαν οι δανειστές, αφού έδωσαν τα πάντα, κέρδισαν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που θα φέρουν στα ταμεία το ποσό των 250 εκατ. ευρώ. Σταγόνα στον ωκεανό των μέτρων που λαμβάνονται συνολικά σε βάρος των πολιτών.

Η διάταξη που έγινε αποδεκτή από τους δανειστές προβλέπει αύξηση των εισφορών κατά 0,50% για τον εργοδότη και κατά 0,50% για τον εργαζόμενο από 1.6.2016 και μέχρι την 31.5.2019. Εν συνεχεία προβλέπεται αύξηση κατά 0,25% για τον εργοδότη και κατά 0,25% για τον εργαζόμενο από 1.6.2019 και μέχρι την 31.5.2022. Μετά το πέρας της εξαετίας, το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς επανέρχεται στο ύψος που ίσχυε κατά την 31.12.2015.

Ακόμα και με αύξηση των εισφορών, η οποία μπορεί να ενισχύσει τα έσοδα κατά 250 εκατ. ευρώ ετησίως, το σχέδιο νόμου προβλέπει μείωση των επικουρικών συντάξεων έως και 40% μέσω του επαναυπολογισμού τους. Το πλέγμα προστασίας (άθροισμα κύριας και επικουρικής) ορίζεται στα 1.300 ευρώ μικτά, δηλαδή στα 1.170 ευρώ καθαρά, που σημαίνει ότι θα υποστούν μειώσεις περισσότεροι συνταξιούχοι.

Ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε, το νομοσχέδιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το υπερβάλλον ποσό να πέσει στα τάρταρα σε περιπτώσεις συντάξεων με υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης. Για παράδειγμα αν συνταξιούχος παίρνει 1.400 ευρώ κύρια σύνταξη μικτά και 352 επικουρική, σύνολο 1.752. Το ποσό των 452 ευρώ που «περισσεύει» κινδυνεύει να περικοπεί έως 40% και να απομείνει η μισή σύνταξη, δηλαδή 271,2 ευρώ.

Επιπλέον σε περίπτωση αύξησης των ελλειμμάτων του επικουρικού ταμείου και μείωσης των εσόδων ενεργοποιείται αυτόματα μηχανισμός περικοπής των συντάξεων.

Οι σημαντικότερες περικοπές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο είναι:

μείωση των νέων συντάξεων έως και 30%.

μείωση των αναπηρικών έως και 40%.

μείωση του εφάπαξ έως 15%.

μείωση του μερίσματος κατά 32%.

μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ νωρίτερα (εμπροσθοβαρής μείωση δαπάνης) από το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου. Η παροχή καταργείται από 1/1/2020.

μείωση των δικαιούχων συντάξεων χηρείας με τη θέσπιση ηλικιακού ορίου.

μείωση κατά 60% θα υποστούν οι συντάξεις όσων εργάζονται.

επιβαρύνονται με επιπλέον εισφορά τα «μπλοκάκια».

ακόμα και οι εκπτώσεις που προβλέπονται στις εισφορές των νέων επαγγελματιών συνιστούν «Ασφαλιστική οφειλή» η οποία θα πρέπει να εξοφληθεί ως τη συνταξιοδότηση.

Από την 1/1/2017 το ποσό των παροχών θα βρίσκεται διαρκώς υπό αίρεση καθώς κάθε τρία χρόνια θα εκπονούνται αναλογιστικές μελέτες προκειμένου να μην «ξεφύγει» η συνταξιοδοτική δαπάνη.

Και δεν φτάνει που έρχεται “τσεκούρι” στις συντάξεις, η κυβέρνηση προωθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο για να τελειώσει ότι έχει απομείνει με αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, με μείωση του αφορολόγητου και γενικώς μέτρα 5,4 δισ. ευρώ που θα βγουν πάλι από τις τσέπες των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων.

Κατάντησαν την Ελλάδα χώρα χωρίς μέλλον. Τα μνημόνια που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και έξι χρόνια καταδικάζουν τους Έλληνες στη φτώχεια και την πλήρη εξαθλίωση.
pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...