Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Τέταρτο Μνημόνιο “κάβα” και προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. συμφώνησε η κυβέρνηση - Όχι των δανειστών σε μείωση χρέους

«Ήταν ένα καλό Eurogroup για την Ελλάδα» δηλώνει ο Τσακαλώτος!
Συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι επετεύχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

Ο Ντάισεμπλουμ έκανε λόγο για δέσμευση του υπουργού Οικονομικών να υπάρξει εφαρμογή του εφεδρικού πακέτου μέτρων το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε υπολογιστεί περίπου στα 3,6 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι το πακέτο των εφεδρικών μέτρων θα είναι ύψους 2%, δηλαδή θα ανέλθει στα 3,6 δισ. ευρώ.
Εις ό, τι αφορά το θέμα του χρέους ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απέκλεισε την πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές θα κοιτάξουν τις πιθανότητες reprofiling του χρέους μέσω της επιμήκυνσης και επέκτασης της περιόδου «ωρίμανσης». Κατηγορηματικός ότι αποκλείστηκε από όλους η ονομαστική μείωση του χρέους ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Security Mechanism) ESΜ Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γεμάτη ιδέες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Άμστερνταμ όταν ρωτήθηκε για το πώς σκοπεύει να βρει λύση δεδομένου πως δεν είναι δυνατό να νομοθετηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ζητά το ΔΝΤ.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε πως ήταν ένα «καλό Eurogroup για την Ελλάδα» (!) καθώς συμφωνήθηκε το πακέτο μέτρων που συζητήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, δηλώνοντας πως υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες προς συζήτηση αλλά και πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην συμφωνεί με το πακέτο των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...