Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Αριστερό χέρι… στις συντάξεις: Μειώσεις έως 30% - Ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι του ασφαλιστικού

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ - ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ - ΣΤΟΝ «ΚΑΙΑΔΑ» ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Βαρύς είναι ο λογαριασμός από τα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές στις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και τα μερίσματα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και περιγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μετά και το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών για το Ασφαλιστικό, έρχονται αιματηρές μειώσεις που θα κυμαίνονται από 10% έως και 40%, ανάλογα με το ύψος που θα φτάνουν συνολικά η κύρια και η επικουρική σύνταξη.
Το νέο ασφαλιστικό θεωρεί πλούσιους όσους έχουν αποδοχές πάνω από 1.170 ευρώ καθαρά κάθε μήνα και από εκεί ξεκινάει τις περικοπές. Οι περικοπές όμως έρχονται σε όλα τα επίπεδα. Σχεδόν όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων θίγονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Στο σύνολό τους οι μειώσεις που αφορούν στις συντάξεις θα φτάσουν στο 30% προκειμένου οι δανειστές να βάλουν την υπογραφή τους.
Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται, χαρακτηρίζοντας «διαπραγματευτική επιτυχία» το τέλος των συνομιλιών για το Ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι που θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» των δραστικών μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις είναι οι πρώην υπάλληλοι των τραπεζών αλλά και των ΔΕΚΟ. Τα θύματα, λοιπόν, θα είναι οι συνταξιούχοι εκείνοι που είχαν χαμηλές κρατήσεις, αλλά που το ποσοστό αναπλήρωσης έφτανε σχεδόν έως και το ήμισυ του μισθού τους.
Στον «Καιάδα» όλοι οι νέοι συνταξιούχοι
«Μαχαίρι» έως και 30% στις κύριες συντάξεις που αφορούν τους νέους συνταξιούχους συμφώνησε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση με τους θεσμούς.
Την ίδια στιγμή, έρχονται δραστικές μειώσεις στο εφάπαξ (15%) αλλά και στα μερίσματα των δικαιούχων του Δημοσίου έως και 32%.
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ
Βάσει Μνημονίου, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) θα πρέπει να έχει καταργηθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2019. Από το ΕΚΑΣ αποκλείονται αυτομάτως όλοι οι νέοι συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τα νέα μειωμένα εισοδηματικά κριτήρια, φέτος περίπου 120.000 άτομα θα χάσουν οριστικά το δικαίωμα είσπραξης του ΕΚΑΣ και ειδικότερα όσοι εισπράττουν τα 30 ευρώ καθώς και αρκετοί από όσους λαμβάνουν τα 230 ευρώ.
Έρχονται και αυστηροί έλεγχοι για τη συνταξιοδοτική δαπάνη
Αυστηρή εποπτεία από το 2017 και ανά τριετία από πλευράς ΕΕ σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής δαπάνης, με αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες θα επικυρώνονται απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής.
Ειδικότερα, το ύψος των δαπανών για εθνική, αναλογική και επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το 2060, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...