Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Νέο "μπουκάρισμα" στην Αθήνα απο λάθρομεταναστες - "Αναχαιτίστηκαν" στην πλατεία Βικτωρίας

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νέο "μπουκάρισμα" είχαμε στην Αθήνα-το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες- από λαθρομετανάστες και κάποιους πρόσφυγες οι οποίοι "δραπέτευσαν" από το "κέντρο προσωρινής φιλοξενίας" στο Σχιστό.

ΑΛΗΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Μετά την πορεία των Αφγανών λαθρομεταναστών την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας που ζητούσαν δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης στην χωρα 
μέσα σε μόλις δύο ημέρες δεύτερο κρούσμα μαζικής διαμαρτυρίας είχαμε σήμερα όταν έξω από την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία περίπου 500 λαθρομεταναστών και προσφύγων που είχαν προορισμό την πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.


Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ανοίχτε τα σύνορα είμαστε και εμείς άνθρωποι», ξεκίνησαν το μεσημέρι από το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό θέλοντας όπως ανέφεραν οι ίδιοι να διαδηλώσουν υπέρ των ανοιχτών συνόρων.

Η αστυνομία επιβίβασε τους μετανάστες και πρόσφυγες στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τους μετέφερε εκ νέου στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή με συνθήματα «Εχουμε ίσα δικαιώματα για μετεγκατάσταση», «Ολοι οι Αφγανοί είμαστε πρόσφυγες», εκατοντάδες Αφγανοί λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Βικτωρίας και τελικός τους προορισμός είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να αποκτήσουν άσυλο, να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες και να τους δοθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα και άδεια παραμονής στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Νωρίτερα, πορεία είχαν πραγματοποιήσει οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, με αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Στην Τουρκία βρίσκονται περίπου 3.000.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ακόμα, ενώ στην ευρύτερη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου είναι σε στάση αναμονής άλλο 1.500.000.

Συνολικά, δηλαδή, 4.500.000 αλλοδαποί βλέπουν την Ελλάδα ως το επόμενο βήμα στάθμευσής τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...