Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Συγκρούσεις αγροτών-ΕΛΑΣ στις εισόδους της Αθήνας - Αγρότες: "Εχουμε δικαιώματα ως πολίτες - Προσέξτε γιατί θα πάρουμε τα όπλα"! (vid)

 ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγρότης έδειξε τα "όργανά" του στην κυβέρνηση!
Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την στιγμή μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών από την Πελοπόννησο, οι οποίοι επιχειρούν να εισβάλλουν στην πρωτεύουσα  με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες και την καταστροφή ενός περιπολικού.
Την ίδια στιγμή δυνάμεις των αγροτών της Αττικής διέσπασαν το μπλόκο στοΜαρκόπουλο και κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας, αν και η ΕΛΑΣ τους έχει στήσει και άλλα μικρότερα μπόκα μέσα στην πόλη, οπότε αναμένονται οδομαχίες.
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί και η λεωφόρος Αθηνών, από κάποιους αγρότες οι οποίοι κατάφεραν να διασπάσουν τα μπλόκα.

Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν στο Χαϊδάρι, λίγο πριν από το Δαφνί και τους ενημέρωσαν ότι θα περάσουν αλλά μόνο τα λεωφορεία και όχι τα τρακτέρ. "Τι τους εμποδίζει το αγροτικό; Κάναμε πίσω για τα τρακτέρ, δεν ανέβηκε κανένα. Θα περάσουν όλα και τα αγροτικά και τα λεωφορεία" είπαν στον ΣΚΑΙ εξαγριωμένοι αγρότες. "Θα βγει ο κόσμος στο δρόμο με τα όπλα" είπε ένας άλλος!
Οι αγρότες της Πελοποννήσου αν και συμμορφώθηκαν στην απόφαση να μην ανεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους σταματούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Σύνταγμα με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Αυτό που ανέφεραν στις κάμερες ήταν πως ενώ δεν έφυγε ούτε ένα τρακτέρ από την Πελοπόννησο, είδαν με έκπληξη να μην τους επιτρέπεται ούτε η πρόσβαση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα παρά μόνο με τα λεωφορεία που τους μετέφεραν.

Σε έξαλλη κατάσταση ορισμένοι από τους αγρότες φώναζαν μπροστά στις κάμερες «Κόκκινη χούντα», «Τι είμαστε;Ζιμπάμπουε;», «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες;δεν πληρώνουμε φόρους;», «Θα βγει ο κόσμος με τα όπλα»

Έκρυθμη η κατάσταση στο Χαϊδάρι όπου πριν από λίγο αγρότης έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε... αστυνομικούς και κυβέρνηση και θα ήταν φαιδρό εάν η κατάσταση δεν ήταν εκτός ελέγχου καθώς μοιάζει η Αθήνα να βρίσκεται πλέον υπό καθεστώς πολιορκίας.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας κλείνουν τον δρόμο. Αφήσαμε τα τρακτέρ στον Ισθμό, αλλά και πάλι μας σταματάνε» δηλώνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι έμειναν ώρες εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό στο ύψος του Χαϊδαρίου από τα ΜΑΤ που δεν τους επιτρέπουν να περάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και να συμμετάσχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Τελικά στις 3.30 τα ΜΑΤ άνοιξαν το δρόμο υπό τον όρο οι αγρότες να μην πάρουν μαζί τα αγροτικά οχήματα. Έπειτα από 500 μέτρα, ωστόσο, τους ξανασταμάτησαν.Να σημειωθεί ότι τόση ώρα εγκλωβισμένοι δεν ήταν μόνο οι αγρότες, αλλά και πολίτες μέσα στα οχήματά τους που απλώς ήταν άτυχοι και βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο!Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτών. Παρά το γεγονός ότι οι αγρότες άφησαν τα τρακτέρ στον Ισθμό, όπως τους υπέδειξε η αστυνομία, τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν στην εθνική οδό στο Χαϊδάρι εμποδίζοντάς τους να φτάσουν Αθήνα με τα αγροτικά οχήματά τους.Οι αγρότες από την πλευρά τους είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους απαγορεύεται η είσοδος, αφού συμμορφώθηκαν και δεν πήραν τα τρακτέρ.

Λίγο μετά άρχισαν τα επεισόδια.

ΜΑΤ και αγρότες συνεπλάκησαν και από την αστυνομία έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχαν και αυτοκίνητα που δεν μετείχαν στις κινητοποιήσεις, απλώς έτυχε να περνούν από την περιοχή!Οι αγρότες πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ και έχουν σπάσει ένα περιπολικό, ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Λόγω των επεισοδίων είναι κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...