Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΡΟΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ! Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ!!!

ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ 10 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΡΩΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ 204 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 Δέκα μουσουλμανικές πόλεις και κωμοπόλεις σκοπεύουν να οικοδομήσουν οι δωσίλογοι τους επόμενους 12 μήνες στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που οι ίδιοι έδωσαν στην ΕΕ, ζητώντας ταυτοχρόνως ψίχουλα 450 εκατ. ευρώ για την αυτοκτονική «φιλοξενία τους» όταν οι τούρκοι παίρνουν 5 δις για να μας τους στέλνουν!!!


Και όταν λένε 100.000 πρόσφυγες μάλλον πρόκειται για 1000.000 λαθρομετανάστες! Οι ανακοινώσεις-κραυγές αγωνίας των δήμων Κιλκίς και Γιαννιτσών φωνές «βοώντων ἐν τῃ ερήμῳ» αποσιωπώνται από τα επίσης δωσίλογα ΜΜΕ.

Αλήθεια το ΝΑΤΟ, τι ρόλο παίζει;

Ο τελικός στόχος του σχεδίου είναι να μην μείνει μέρος στην ελληνική επικράτεια που να μην έχει από ένα μεγάλο καταυλισμό μουσουλμάνων με την προδοτική προοπτική να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα όσο περισσότεροι γίνεται…

Μιλάνε για πρόσφυγες, αλλά δεν μας είπαν από πότε γίνεται πόλεμος στο Πακιστάν και δεν το ξέρουμε; Γιατί το 80% των λαθρομεταναστών είναι Πακιστανοί! Επίσης στο Αφγανιστάν έχει λήξει ο πόλεμος εδώ και χρόνια, αλλά τώρα φεύγουν οι «πρόσφυγες»! Άλλο ένα 15% είναι οι Αφγανοί λαθρομετανάστες και μόνο ένα 5% είναι αληθινοί Σύροι πρόσφυγες τους οποίους όλοι δέχονται στην Ευρώπη! Όλους τους άλλους, που οι δήθεν «αντιρατσιστές» σιωνιστές θεωρούν σκουπίδια, δεν τους δέχονται στις χώρες τους και θέλουν να τους θάψουν στην χωματερή.

Η Ελλάδα σαν χώρα του Χριστού τους δέχεται όλους, αλλά οι προδότες ηγέτες της απλώς διεκπεραιώνουν το σχέδιο των σιωνιστών αφεντικών τους που νομίζουν ότι θα αφανίσουν τον Ελληνισμό επειδή υπερχρέωσαν ψευδώς την χώρα μας!

Προκειμένου λοιπόν οι δωσίλογοι να απορροφήσουν τα μιλιούνια των λαθρομεταναστών, που τα αφεντικά τους στέλνουν βάσει του σχεδιασμού αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού, πρόκειται να δημιουργήσουν δέκα μουσουλμανικές πόλεις, χωρίς καν να ζητήσουν την γνώμη του λαού.

Κι αυτό συμβαίνει στην χώρα που δεν δημιουργήθηκε η Ρωμανία, η πόλη στην Θράκη για την οποία ψήφισαν 204 Έλληνες βουλευτές! Δεν δημιουργήθηκε μια πόλη στη Θράκη που θα είχε λύσει το «τεχνητό» πρόβλημα του τουρκικού προξενείου! Γιατί απλά 200.000 Έλληνες σε μια νέα πόλη στη Θράκη θα άλλαζαν τον χάρτη των δυνάμεων στην ακριτική περιοχή, υπέρ του Ελληνισμού

Οι προσδοκίες πολλές

Αλλά το αποτέλεσμα όπως πάντα:Προδοσία!

Έμεινε μονάχα μια ανάμνηση, ο ναός του Αγίου Ευγενίου, που χτίστηκε τότε ως θεμέλιος οίκος της νέας πόλης, κατά το έθος κατασκευής των πόλεων της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας! Πρώτα κατασκεύαζαν την Εκκλησία και μετά τα υπόλοιπα κτίρια…Αντί της Ρωμανίας δέκα μουσουλμανικά γκέτο;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ;
Ρωμανία κι όχι χρυσωρυχείαΣτα τέλη του Ιουνίου, φέτος όπως και κάθε άλλη χρονιά, γιορτάστηκε ο Άγιος Ευγένιος στα Πετρωτά Ροδόπης, στον χώρο όπου χωροθετήθηκε το όνειρο της πόλεως «Ρωμανία». Πρόκειται για την παλιά, εικοσάχρονη πλέον, πρόταση του μεγάλου Πόντιου και Θρακιώτη διανοούμενου Μιχάλη Χαραλαμπίδη , την πρόταση που έδειξε την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί ο τόπος μας αν θέλει να βγει από το σημερινό τέλμα μα από και τον αυριανό όλεθρο που του ετοιμάζουν οι νεήλυδες επίδοξοι χρυσοθήρες.

Είναι ίσως γνωστό πως η πρόταση ίδρυσης μιας νέας πόλης στα θρακικά παράλια, μιας πόλης που θα αφορούσε όχι μόνο τον νεοπροσφυγικό ποντιακό ελληνισμό αλλά και κάθε Έλληνα, συγκέντρωσε στην Ελληνική Βουλή τον Οκτώβριο του 1997 μια καθολική αποδοχή, θα λέγαμε έναν πάνδημο ενθουσιασμό. Αυτό εκφράστηκε σαφώς και με την πρωτόγνωρη πλειοψηφία των 204 βουλευτών που υπερψήφισαν την πρόταση νόμου για την οικοδόμησή της. Δυστυχώς, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι προσωπικές ανεπάρκειες (των τότε κυβερνώντων) δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του σχεδίου, καθώς ο απαιτούμενος Οργανισμός για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών ποτέ δεν συστήθηκε. Αντιθέτως, ο εμπνευστής του εγχειρήματος έμεινε μόνος του να προσπαθεί για ένα ξεκίνημα, με τη βοήθεια όσων πίστεψαν στην αναγκαιότητα της Ρωμανίας. Και μπορεί ήδη από το 1995 να είχε θεμελιωθεί ο Άγιος Ευγένιος (αντίγραφο του ομώνυμου ναού της Τραπεζούντας) και από το 1996 το Τμήμα Πολεοδομίας του Πολυτεχνείου της Στουτγάρδης να έχει επεξεργαστεί προτάσεις για το πολεοδομικό σχέδιο της μελλοντικής πόλης, όμως η επόμενη φάση δεν μπορεί να στηριχτεί σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που είναι οπωσδήποτε αξιέπαινες αλλά δεν αρκούν.

Έτσι, σήμερα βρισκόμαστε στο – προσβλητικό για όλη τη πλειονοτική κοινωνία της Θράκης – σημείο να υπάρχει στην παραλία των Πετρωτών ένας ανολοκλήρωτος ναός του Αγίου Ευγενίου, ναός που έφτασε στο σημείο που δείχνει η φωτογραφία χάρη στις δωρεές απλών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, χάρη στους εράνους και την όλη συνδρομή της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και χάρη στην γενναιόδωρη υποστήριξη των εργολάβων αδελφών Πιατίδη . Η ντροπή αυτή, ενός ναού – κοσμήματος μισοχτισμένου εδώ και μια δεκαετία στην ελληνική Θράκη, είναι εξ ολοκλήρου ντροπή για τους ιθύνοντες του τόπου. Και δεν εννοούμε μόνο την προηγούμενη κυβέρνηση (την νέα την περιμένουμε…) ή τους δεκάδες βουλευτές που πέρα από την θετική ψήφο τους πριν οκτώ χρόνια δεν ξαναθυμήθηκαν το σχέδιο ?? μιλάμε και για τους τοπικούς άρχοντες. Είναι παραπάνω από προφανές ότι τους ήταν αδύνατον να αντιληφθούν το μορφωτικό, ιστορικό και πολιτικό μήνυμα της καινοφανούς ιδέας, η οποία στόχευε πολύ ψηλά: στην άρση της ασχήμειας που χαρακτηρίζει πλέον το σύνολο των νεοελληνικών πόλεων, της ιστορικής λήθης που σφραγίζει κάθε υλική έκφραση στην Ελλάδα και της εγκληματικής περιφρόνησης του φυσικού τοπίου . Σε μία χώρα όπου πρώτο μέλημα κάθε δημιουργού θα έπρεπε να είναι ο συντονισμός της δουλειάς του με το ιστορικό φορτίο μιας παράδοσης που εξανθρώπισε την Οικουμένη, ο βαρβαρισμός του μπετόν και η καταστροφή κάθε αστικού και φυσικού χώρου αποτελούν τον ολέθριο κανόνα. Γνωρίζοντας τα πρόσωπα που βρίσκονταν μέχρι το 2002 επικεφαλής των περί την Ρωμανία δήμων (Μαρώνειας, Σαπών και Αλεξανδρούπολης) και νομαρχιών, δεν μας φαίνεται διόλου περίεργο, το αντίθετο μάλιστα. Έτσι, η έλευση νέων προσώπων (Π. Τοπουζλής, Γ. Πιλιλίτσης, Γ. Αλεξανδρής) στα δημοτικά αξιώματα, η καλή πρόσφατη συνεργασία τους με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη και η παρουσία τους στον φετινό εορτασμό του Αγίου Ευγενίου με τις υποσχέσεις που δώσανε είναι μια κάποια ελπίδα ότι το άγος μιας μισοχτισμένης εκκλησιάς και μιας εικονικής πόλεως στην ελληνική Θράκη ενδέχεται να εκλείψει. Αναμένουμε την περαιτέρω ανταπόκρισή τους στην πρόκληση της Ρωμανίας για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την επαναφορά των αξιών του κάλλους και της μνήμης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα συντρέχει κι ένας ακόμη επείγων λόγος για την ανταπόκριση αυτή.

Δεν είναι πλέον μόνο η θρακική ακτή που πρέπει να κατοικηθεί, ο νεοπροσφυγικός και μη πληθυσμός να εγκατασταθεί, ο Πόντος και η Θράκη να επανασυνδεθούν, το όραμα μιας ελληνικής επιτέλους πόλεως να πάρει υλική υπόσταση. Είναι και η απειλή των χρυσωρυχείων που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο τοπικός πληθυσμός, με όλες τις πολιτικές του εκφράσεις, έχει ταχθεί με αποφασιστικότητα εναντίον των – ξένων και μη - «επενδύσεων» για την δημιουργία χρυσωρυχείων στην περιοχή των Σαπών και των Πετρωτών. Τόσο εξαιτίας των προφανών κινδύνων που συνεπάγεται η επεξεργασία των μεταλλευμάτων με τη μέθοδο του δηλητηριώδους κυανίου, όσο και για την ανεπανόρθωτη βλάβη του φυσικού τοπίου που προϋποθέτει και η ίδια η εξόρυξη του μεταλλεύματος. Η προσφορά των τοπικών οικολογικών οργανώσεων στην κατεύθυνση της συνειδητοποίησης των κινδύνων από τον κόσμο ήταν τεράστια, τόσο αναφορικά με τα (προβαλλόμενα ως) οφέλη της επένδυσης, όσο και για την περιβαλλοντική περιπέτεια στην οποία θα μπει όλη η περιοχή με μια χρυσοθηρική επέμβαση τέτοιας κλίμακας. Στο σημείο αυτό ακριβώς δείχνει να έρχεται αρωγός και η ιδέα της Ρωμανίας. Περνάει την πολεμική κατά της «λογικής του Ελντοράντο» από την απλή άρνηση στην πρόταση ενός άλλου σχεδίου για την συγκεκριμένη περιοχή. Δεν χρειάζεται να πούμε όχι στις εξωθεσμικές μεθοδεύσεις όταν έχουμε πει ναι στην προοπτική που αναδύεται μέσα από το σχέδιο της Ρωμανίας. Όταν δείξεις το σέβας που απαιτεί το ομηρικό τοπίο των Πετρωτών δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις γιατί αρνείσαι να συναινέσεις στον βιασμό του.

Καραΐσκος Κώστας,

«Νόστος» (Νο 2, Σεπτέμβριος 2005)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...