Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Γκρεμίζεται ο τουρισμός της Ελλάδας για χάρη των λαθρομεταναστών

"SOS" εκπέμπει για ακόμη μια φορά το πολύπαθο νησί της Λέσβου και αυτήν την φορά δια στόματος της Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματιών - Δημοτών Μολύβου - Πέτρας και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν την επαπειλούμενη καταστροφή μιας από τις "βαριές βιομηχανίες" του νησιού, του τουρισμού, ο οποίος πλήττεται από τα χιλιάδες κύματα λαθρομεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί.

Τεκμηριώνοντας το μέγεθος της καταστροφής κάνουν λόγο για τα εναπομείναντα αεροσκάφη του νησιού, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 25 αεροσκάφη την εβδομάδα το 2015, με σύνολο διαθέσιμων θέσεων 4493 ανά εβδομάδα και σύνολο αφίξεων για τη Λέσβο 75.764 επισκεπτών, μέχρι αυτή την στιγμή μένουν στο νησί 10 αεροσκάφη (από τα οποία για το ένα της Σλοβενίας προβλέπεται ακύρωση), με σύνολο διαθέσιμων θέσεων 1546 (μαζί με της Σλοβενίας) ανά εβδομάδα.
Στο κενό φαίνεται ότι έπεσαν και όλες οι επενδύσεις των τελευταίων ετών των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς όπως τονίζουν: "Τέσσερις τουριστικές αγορές που επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια, αυτές της Σουηδίας, της Φιλανδίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας χάνονται τελείως και δεν πετάει κανένα αεροσκάφος από εκεί".
Τέλος, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς πως είναι άμεση ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει από τον πρωτοφανή λαθροεποικισμό της Λέσβου αλλά και όσων νήσων πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Ακόμη και το δήθεν μεγαλόπνοο σχέδιο κάποιων, ότι ενόψει του λαθρομεταναστευτικού θα ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας προς τους δανειστές, δείχνει να αποδομείται, καθώς η λαθρομετανάστευση είναι η σημαντικότερη πληγή αυτήν την στιγμή στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...