Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΙΖΑΝΙΟΤΟΝΑ ΣΕ 14 ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΑΦΟΡΑ

Μαζικές δολοφονίες... "το προσφιλές γερμανικό σπορ": Ζιζανιοκτόνα σε 14 φίρμες μπύρας
Οι Γερμανοί συνεχίζουν το προσφιλές τους σπορ καθώς 14 διάσημες γερμανικές μπύρες βρέθηκαν να περιέχουν την επικίνδυνη χημική ουσία "glyphosate" του φυτοφαρμάκου της Monsanto “RoundUp το οποίο προκαλεί καρκίνο ενώ υπάρχουν σοβαρές υποψίες και για άλλες φίρμες λιγότερο γνωστές.Το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο του Μονάχου επέλεξε 14 φίρμες μπύρας όπως Paulaner, Hasseroeder, Erdinger και Franziskaner, για να αναζητήσει ίχνη του "glyphosate", ένα χημικό παράγοντα που χρησιμοποιείται για να σκοτώνει ζιζάνια.

Η υψηλότερη ποσότητα εντομοκτόνου 29,74 μικρογραμμάρια εντοπίστηκε σε ένα λίτρο Hasseröder ενώ ένα λίτρο Bavarian Augustiner περιείχε 0.46 μικρογραμμάρια το χαμηλότερο επίπεδο απ όλες τις μπύρες που δοκιμάστηκαν.

Η γνωστή Beck’s Pils βρέθηκε με 5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο ενώ η Paulaner Weissbier και η Erdinger Weissbier βρέθηκαν με 0.66 και 2.92 μικρογραμμάρια αντίστοιχα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το επιτρεπτό όριο του "glyphosate" στο πόσιμο νερό είναι 0.1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο!

"Οι δοκιμές όλων των εμπορικών σημάτων μπύρας ήταν θετικές...ενώ το υψηλότερο επίπεδο του "glyphosate" ήταν 29.74 μικρογραμμάρια ανά λίτρο που είναι σχεδόν 300 φορές πάνω από το επίπεδο του πόσιμου νερού. Ακόμη και το μικρότερο επίπεδο ήταν πέντε φορές πάνω από το όριο για το πόσιμο νερό"  τόνιζε η αναφορά που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Στην αναφορά τονίζονταν ότι ακριβώς επειδή βρέθηκε η καρκινογόνα ουσία στις συγκεκριμένες 14 μάρκες μπύρας θεωρούν πολύ πιθανό ότι υπάρχει και σε λιγότερο γνωστά εμπορικά σήματα μπύρας...

Ο Αμερικανός δικηγόρος Μάικλ Μίλερ είπε ότι οι κάτοικοι της Καλιφόρνια που ανέπτυξαν καρκίνο συνδέονταν  με τα ζιζανιοκτόνα που παράγονται από την Monsanto ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά της πολυεθνικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Το "glyphosate" είναι ένα από τα πιο γνωστά χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα στον κόσμο. Πολλές καλλιέργειες γίνονται ανθεκτικές χάρη στο "glyphosate" μέσω γενετικών τροποποιήσεων για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα τους στα ζιζάνια .

Τον Μάρτιο, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο κυκλοφόρησε μια έκθεση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το "glyphosate" είναι μια "πιθανή καρκινογόνο ουσία για τον άνθρωπο" και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επικίνδυνο υποκατάστατο το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό του ανθρώπου.

Τα συμπεράσματα βασίστηκαν σε επιδημιολογικές μελέτες, μελέτες σε ζώα και μελέτες σε κύτταρα ιστών.

Η έρευνα θεωρήθηκε "μη αξιόπιστη" από την Γερμανική Ομοσπονδία Ζυθοποιίας (BfR), η οποία είπε ότι το ζιζανιοκτόνο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργιες τόσο πολύ που μπορεί να βρεθεί σχεδόν οπουδήποτε.

"Οι ποσότητες Glyphosate που βρέθηκαν στις μπύρες δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία" ανέφεραν.

"Ένας ενήλικας πρέπει να πιεί 1000 λίτρα μπύρας την ημέρα για να καταναλώσει ποσότητες που θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία του"

"Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα 30 μικρογραμμάρια ανά λίτρο Glyphosate δεν συνιστά υγειονομικό κίνδυνο" είπε η BfR.

Τον περασμένο χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WTO) ονόμασε το glyphosate ως πιθανή αιτία καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...