Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Πρώην υπαρχηγός της ΜΙΤ: "Αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέσει εκτός νόμου το κουρδικό κόμμα τότε η Τουρκία θα διαμελισθεί" (vid)

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΗDP
Να θέσει εκτός νόμου το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία των βουλευτών Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, συμπροέδρων του πολιτικού σχηματισμού επιχειρεί με πραξικοπηματικό τρόπο ο Ρ.Τ.Ερντογάν, παρά την προειδοποίηση του πρώην υπαρχηγού της ΜΙΤ, του Cevat Öneş, ότι εάν πράξει κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αμέτρητα θύματα, και τον διαμελισμό της Τουρκίας.


Η τουρκική Εθνοσυνέλευση αναμένεται να συστήσει ειδική επιτροπή ενώ ξεκίνησε ποινική έρευνα με την κατηγορία της διάπραξης «εγκλήματος κατά του Συντάγματος», αφού τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης μεγαλύτερης αυτονομίας στις κουρδικές περιοχές.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Δικαιοσύνης θα συζητήσει το ζήτημα σε μια υποεπιτροπή, προτού προτείνει τη λήψη αυτού του μέτρου στην Εθνοσυνέλευση.

Επαρκεί η απλή πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπου το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διαθέτει αυτοδυναμία, για την άρση της ασυλίας των βουλευτών.

Μόλις χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφραζε την υποστήριξή του στην απόφαση να διεξαχθεί ποινική έρευνα σε βάρος των δύο Κούρδων ηγετών.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε δηλώσεις που προτρέπουν υπέρ της διαίρεσης της χώρας».

Ο Ντεμιρτάς είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του την περασμένη Κυριακή ότι οι Κούρδοι της Τουρκίας πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να ζήσουν αυτόνομα ή «κάτω από την τυραννία ενός άνδρα».

Ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος έσπευσε να χλευάσει τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και είπε ότι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος «μοιράζει ετυμηγορίες όπως το Ανώτατο Δικαστήριο».

Πολλοί δήμαρχοι κουρδικών πόλεων διώκονται με τις ίδιες κατηγορίες και περίπου 20 εξ αυτών έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Πρόκειται για διώξεις που ξεπερνούν τα όρια των δημοκρατικών θεσμών και θα δοκιμάσουν τις αντοχές της Τουρκίας ως κράτος το 2016 όπως ήδη στο pronews.gr σας έχουμε ενημερώσει.

Ο πρώην υπαρχηγός της ΜΙΤ, Cevat Öneş, προβλέπει για το νέο έτος άγριες συγκρούσεις με τους Κούρδους στην νοτιοανατολική Τουρκία και όχι μόνο, που σημαίνει ότι φοβάται την εμφάνιση κι άλλων μειονοτήτων.

Οι δηλώσεις του πρώην υπαρχηγού της ΜΙΤ έγιναν με αφορμή τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις του τουρκικού Στρατού με τους Κούρδους σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που έχουν καταλήξει σε εκατόμβες θυμάτων προερχόμενα από τον άμαχο κουρδικό πληθυσμό, καθώς και στην ισοπέδωη του αστικού ιστού των πόλεων Ντιγιάρμπακιρ, Σιλόπη, Τσίζρε κ.α.

Ο Cevat Öneş,αναφέρθηκε ειδικά στην αδιάλλακτη πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και την απόρριψη από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτολγου κάθε επαφής με τον πρόεδρο του κουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş,και τους επέριψε την ευθύνη για τις ενέργειές του που οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και απειλούν έτσι την συνοχή της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι και διαμελισμό της Τουρκίας το 2016 προβλέπει το αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) το οποίο μαζί με την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, και την Τριμερή Επιτροπή (The Trilateral Commission) θεωρούνται τα κατεξοχήν νεοταξικά κέντρα εξουσίας που κατά πολλούς σχεδιάζουν τι θα συμβεί στις χώρες που ελέγχουν άμεσα (της Δύσης, και του Τρίτου Κόσμου) και επιδιώκουν την καταστροφή αυτών που δεν ελέγχουν (όπως Ρωσία και Κίνα).

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή που ήδη έχει προκαλέσει τρόμο στον τουρκικό Τύπο, προβλέπονται για το επόμενο έτος 2016 εστίες μεγάλης έντασης που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε διαμελισμό της Τουρκίας καθώς το κουρδικό ζήτημα έχει αναφλεγεί, οι Αλεβήτες έχου αρχίσει να αυτοπροσδιορίζονται πάλι και να αναζητούν τις κρυπτοχριστιανικές ρίζες τους, και υπάρχουν ακόμα κάτοικοι στον Πόντο που γνωρίζουν από κρατάει η καταγωγή τους.

Ίσως, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο,ο τουρκικός Στρατός ισοπεδώνει τις τουρκικές, με κουρδικό πληθυσμό πόλεις, της ΝΑ Τουρκίας επιδιώκοντας έτσι να δημιουργήσει ένα προσφυγικό ρέυμα Κούρδων προς τα ενδότερα της Τουρκίας και ει δυνατόν να του κατευθύνει και αυτούς στη χώρας μας.

Ο σχεδιασμός της Άγκυρας είναι απλός. Η δημιουργία του "Κουρδιστάν" θα περιλαμβάνει περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, του Β.Ιράκ, και της Β.Συρίας, όπου και το κουρδικό στοιχείο υπερτερεί συντριπτικά. Οι Κούρδοι θα ήθελαν να περιλάβουν και την περιοχή του Δ.Ιράν όπου και εκεί έχει έντονο το κουρδικό στοιχείο.  

Οι κουρδικοί πληθυσμοί έχουν πλήρη συνείδηση της εθνικότητάς τους και αποτελούν ένα εκ των αρχαιότερων εθνών του πλανήτη: Είναι οι Καρδούχοι που αναφέρει ο Ξενοφώντας στην "Κάθοδο των Μυρίων".

Εν αρχή το Β.Ιράκ και το Δ.Ιράν θεωρούνται ανεδαφικοί στόχοι καθώς ναι μεν το Ιράκ έχει σοβαρά προβλήματα επιβολής κεντρικής κυριαρχίας αλλά η οικογένεια Μπαρζανί που ελέγχει την περιοχή έχει άλλους πολιτικούς προσανατολισμούς από το μαρξιστικό ΡΚΚ που ελέγχει το κουρδικό στοιχείο σε ΝΑ Τουρκία και Β.Συρία.

Το δε Ιράν, είναι ένα αρκετά ισχυρό κράτος πολύ δύσκολο να αμφισβητηθεί στην παρούσα φάση της ιστορίας του.   Συνεπώς ο πυρήνας του πρώτου κουρδικού κράτους που φαντάζονται οι Κούρδοι ότι μπορούν να αποκτήσουν είναι οι περιοχές της ΝΑ Τουρκίας και της Β.Συρίας.

Η Άγκυρα για να το εμποδίσει αυτό, επιδιώκει τον εξανδραποδισμό του τοπικού πληθυσμού, καθώς εάν δεν μείνουν Κούρδοι στην περιοχή, δεν θα υπάρξει περίπτωση να δημιουργηθεί ποτέ Κουρδιστάν,καθώς θα απουσιάζουν οι κάτοικοι με "έννομο συμφέρον" που θα επιδιώκουν κάτι τέτοιο.   Αυτό εξηγεί την απίστευτη βίαιη αντιμετώπιση των αμάχων και των περιουσιών τους.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του Τούρκου αναλυτή Schwan Zulal «Εάν η κατάσταση συνεχίσει να εκτυλίσσεται  με αυτόν τον τρόπο, νομίζω, ότι την αρχή της άνοιξης στους  Σύρους πρόσφυγες θα προστεθούν  και χιλιάδες Κούρδοι  που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Τουρκία. Όλοι αυτοί μεταβαίνουν από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας στην  ήδη γνωστή διαδρομή,  μέσω Βουλγαρίας και  Ελλάδας προς την κεντρική  Ευρώπη ».

Λόγω της εκστρατείας του τουρκικού Στρατού εναντίον των Κούρδων, οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους και μεταβαίνουν  στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών έχουν σκοτωθεί 350 άνθρωποι (άμαχοι) στις τουρκικές πόλεις Ντιγιάρμπακιρ,Σιλόπι,Σιρνάκ, Τσίζρε κλ.π αλλά το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό με άμεση απόφαση να αποχώρησουν από την χώρα  200.000 Κούρδοι!

.pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...