Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Μαζί με τα κάλαντα: Δείτε τη λίστα με τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση στις αρχές του 2016

 Μπορεί ο Τσίπρας να προέτρεψε τους υπουργούς – πλην Πάνου Καμμένου για... ευνόητους λόγους – να φάνε κανένα κουραμπιέ παραπάνω στις γιορτές, όμως στην ίδια φράση του απαγόρευσε τις διακοπές.
Ο λόγος είναι ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα πρέπει να ψηφιστεί άλλο ένα πακέτο μέτρων, το οποίο είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση της περιβόητης αξιολόγησης και την εκταμίευση άλλης μίας δανειακής δόσεως.

Στη λίστα του Μεσοπρόθεσμου (ναι, θα ψηφίσει και ο Σύριζα μεσοπρόθεσμο) περιλαμβάνονται τα όσα μέτρα είχαν αποφασιστεί στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αλλά η ψήφισή τους εκκρεμούσε έως και σήμερα ελέω της μνημονιακής απειρίας της «πρώτης φοράς αριστερά», αλλά και της επικοινωνιακής τακτικής που προστάζει από τα βάθη της Ιστορίας ο... Λένιν.
Ιδού τι θα βρίσκεται στο νέο... πρωτοχρονιάτικο πακέτο Τσίπρα:
Στο μέτωπο των ενοικίων το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος (από ενοίκια) με αυξημένους συντελεστές,
Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αγροτών,  το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 20%.
Κατόπιν συνεννοήσεως με την τρόικα θα ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό που θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας, παρά τις «κόκκινες γραμμές» Τσίπρα. Συνολικά η κυβέρνηση προσδοκά σε εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,7 – 1,8 δισ. ευρώ, ήτοι 1% του ΑΕΠ, που θα προέλθουν από τις προαναφερόμενες μειώσεις των συντάξεων.
Περαιτέρω διευκρινίσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των κορακιών που θα αναλάβουν τα «κόκκινα δάνεια», όπως επίσης και η παράδοση όλων των δανείων στα χέρια τους.
Οριστική κατάργηση σε όλα τα νησιά της εκπτώσεως στον ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...