Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται διακοπές νερού μετά τις διακοπές ρεύματος - Καταργεί οριστικά το κοινωνκό κράτος ο Τσίπρας

Την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων έχει βάλει ως στόχο η ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ, καθώς δεν διστάζει να κόψει ακόμα και το νερό στα σπίτια, προκειμένου να πληρώσει τα παράνομα τοκοχρεωλύσια των τοκογλύφων!
Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κ. Τζέλη:
Χωρίς νερά κινδυνεύουν να μείνουν όσα νοικοκυριά δεν πληρώσουν έστω και έναν λογαριασμό πις ΕΥΔΑΠ. Ετσι, μετά το ρεύμα, αναμένεται να «κόβεται» και το νερό για δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές
προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να εντοπίσει τους κακοπληρωτές και να «μαζέψει» οφειλές άνω των 210 εκατ. ευρώ. Η νέα πολιτική της ΕΥΔΑΠ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο για την εκκαθάριση, εξυγίανση και στην συνέχεια πώληση ποσοστού έως 49% πις ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να καταργηθεί ρύθμιση που υπήρχε και προέβλεπε ότι η ΕΥΔΑΠ Θα κόβει το νερό μόνο σε περίπτωση σωρευτικών χρεών από 500 ευρώ και πάνω, σε όσους δηλαδή χρωστούσαν για πολλούς μήνες.Τώρα το νερό θα «κόβεται» ακόμα και για έναν λογαριασμό, για οποιοδήποτε ποσό, ειδικά αν η ΕΥΔΑΠ κρίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει και δεν το κάνει. Στελέχη της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κοπεί το νερό σε άσους πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά θα διευκολυνθούν ώστε να εξοφλήσουν την οφειλή τους με δόσεις.
Η εταιρεία θα καλέσει μέσα στο επόμενο διάστημα όλους όσοι χρωστάνε και με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία θα προχωρήσει είτε σε ρύθμιση μαζί τους είτε θα απαιτήσει την άμεση εξόφληση, ειδάλλως θα προχωρά σε διακοπή υδροδότησης. Ακόμη, εξετάζεται να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο και να καλύψει και όλους αυτούς που είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και όσους έχουν ενταχθεί στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συνολικά, οι ιδιώτες νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστάνε σmν ΕΥΔΑΠ 180 εκατ. ευρώ.
Οι δήμοι οφείλουν 30,8 εκατ.ευρώ και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ρύθμισης. Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες (χρωστάνε συνολικά 19 εκατ. ευρώ) είναι α δήμοι Σαλαμίνας Ωρωπού και Μεγάρων. Επίσης πάνω από 14 εκατ. ευρώ χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο. Πάντως τα ταμεία της εταιρείας δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από τοις απλήρωτους λογαριασμούς. Στο α' εξάμηνο του 2015 όλοι α δείκτες κερδοφορίας της ΕΥΔΑΠ παρουσίασαν άνοδο.
Πολλοί συνδέουν το «σαφάρι» για είσπραξη οφειλών με τα σενάρια εισόδου ιδιωτών στην ύδρευση, που ενισχύθηκαν μετά την πρόσφατη επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει πως η ιδιωτική συμμετοχή θα φτάσει συνολικά στο 49% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...