Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Ο "πόλεμος της ταχύτητας": Γιατί ΗΠΑ-Βρετανία εφοδίασαν τους ισλαμιστές στην Συρία με Τοyota (vid)

ΓΚΑΦΑ ΤΩΝ ΗΠΑ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ KAI EΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ CIA
Μετά τις πιέσεις της Ρωσίας, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για το πως οι ισλαμιστές στην Συρία έχουν προμηθευτεί χιλιάδες μοντέλα της Toyota. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε πως οι ΗΠΑ και Βρετανία εφοδίασαν τους ισλαμιστές με Toyota Ηilux, Tacoma, Station μέσω Τουρκίας και Ιορδανίας προκειμένου να τους δώσουν "ταχύτητα", "αντοχή" στον αντάρτικο ασύμμετρο πόλεμο καθώς και δυνατότητα μετατροπών.

Τα αυτοκίνητα αυτά αγοράστηκαν και δόθηκαν στους ισλαμιστές του FSA και από εκεί πέρασαν στα χέρια της Al-Nusra front με τελικό αποδέκτη το ISIS!


Τα ρωσικά μαχητικά που απογειώνονται από την αεροπορική βάση "Bassel al-Assad στη Hmimim στη Λαττάκεια χρειάζονται κατά μέρο όσο 10-15 λεπτά μέχρι να φτάσουν στους προκαθορισμένους στόχους στην κεντρική και ανατολική Συρία την ίδια στιγμή που οι ισλαμιστές του ISIS με τα 4x4 Toyota "pick-up" Hilux, Tacoma, Station, θα έχουν ήδη μετακινηθεί 3-6 χλμ από τις συντεταγμένες που παρέχει το Glonass στους ρώσους πιλότους για τις κατευθυνόμενες βόμβες!

Αυτό εξηγεί γιατί τα περισσότερα αεροπορικά πλήγματα των ρωσικών μαχητικών γίνονται σε στατικούς στόχους όπως αποθήκες πυρομαχικών και διοικητικά κέντρα, εργοστάσια παρασκευής βομβών.

Για το λόγο αυτό οι ρώσοι στρατηγοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίες χερσαίες δυνάμεις και με μόνο το αεροπορικό όπλο αφού ο μύθος του που το συνόδευε με τον δεύτερο πόλεμο του Κόλπου έχει καταρρεύσει.

Παρόλ αυτά με την τωρινή στρατηγική και με την ενίσχυση του συριακού στρατού, έχουν ανακαταληφθεί αρκετά χλμ για πρώτη φορά από το 2013.

Ο συριακός Στρατός που επιχειρεί στην Ιντλίμπ πρόσφατα έλαβε 1.000 αντιαρματικά 9M133 Κοrnet από τη Ρωσία. Παρόλ' αυτά το κύριο πρόβλημα παραμένει η "κινητικότητα" που προσφέρουν τα Toyota τα οποία έχουν τροποποιηθεί και προσαρμοστεί καταλλήλως προσφέροντας πλεονέκτημα στον ασύμμετρο αντάρτικο πόλεμο.

Oι ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες για την απόκτηση χιλιάδων Toyota στα χέρια των ισλαμιστών του ISIS στη Συρία. Επίσημα, αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στους αντιπροσώπους της Toyota απαιτώντας εξηγήσεις για τον μεγάλο αριθμό οχημάτων νέας παραγωγής που απέκτησαν οι ισλαμιστές.

Όπως έγινε γνωστό, τα νέα ιαπωνικά αυτοκίνητα της Toyota που έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών είχαν προηγουμένως αγοραστεί από την....αμερικανική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος βοήθειας της συριακής "μετριοπαθούς" αντιπολίτευσης, του γνωστού FSA! Οι ΗΠΑ απαίτησαν εξηγήσεις από την Ιαπωνία και εκεί έμαθαν ότι χιλιάδες 4*4 Toyota Hilux πέρασαν μέσω του FSA στην Al-Nusra και από εκεί στο ISIS!

Xαρακτηριστικό είναι ότι οι ισλαμιστές της οργάνωσης Suqour Jabal έστειλαν ενισχύσεις στο Χαλέπι με 4*4 Toyota καθώς οι ισλαμιστές χάνουν και υποχωρούν στο μέτωπο από τον συριακό στρατό με τη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας.

Αν και οι πωλήσεις Toyota στους ισλαμιστές της Συρίας έγιναν πριν τρία χρόνια εντοπίστηκαν νεά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας στα χέρια των ισλαμιστών που σημαίνει πως κάποιος συνεχίζει να τους τα προμηθεύει...

Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε έρευνα για την κατοχή χιλιάδων νέων Toyota από τους ισλαμιστές του ISIS. H έρευνα ξεκίνησε μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών της Ρωσίας στη Συρία και αφού υπήρχαν παγκόσμιες υποψείες ότι οι ΗΠΑ έιχαν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στον εξοπλισμό, χρηματοδότηση  του ISIS σε Συρία και Ιράκ.

Το ABC News σε άρθρο με τίτλο " Αμερικανικοί αξιωματούχοι ρωτούν πως το ISIS έλαβε τόσα πολλά αυτοκίνητα Toyota" αναφέρει:

Αμερικανοί αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής ρώτησαν την Toyota πως το ISIS κατάφερε να αποκτήσει τόσο μεγάλες ποσότητες Toyota "pick-up" και SUV που φαίνονται στα προπαγανδιστικά βίντεο του ISIS σε Συρία-Ιράκ και Λιβύη.

Η Toyota απάντησε ότι δεν γνωρίζει και πρόσθεσε ότι αντί το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών να ρωτά την ίδια θα έπρεπε να ρωτά το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών!

Μόλις τον προηγούμενο χρόνο, αναφέρθηκε ότι το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών έστελνε χιλιάδες αυτοκίνητα Toyota στη Συρία για τον FSA!

Το PRI (Public Radio International) ανέφερε σε άρθορ του το2014 "Αυτό το Toyota pickup  είναι στην κορυφή των αγορών για τον FSA και τους Ταλιμπάν"

Πρόσφατα το αμερικανικό ΥΠ.ΕΞ. έστειλε 43 αυτοκίνητα Toyota στους ισλαμιστές του FSA. Χιλιάδες Hilux ήταν στη λίστα αγορών του FSA. O Oubai Shahbander, ένας σύμβουλος της "μετριοπαθούς" αντιπολίτευσης της Συρίας με έδρα την Ουάσινγκτον λατρέυει το συγκεκριμένο μοντέλο!

"Συγκεκριμένος εξοπλισμός όπως τα Toyota Hilux ενισχύει τις χερσαίες δυνάμεις μας και πρόσθσε "Οι ΗΠΑ εφοδίασαν με τα συγκεκριμένα μοντέλα τον στρατό μας και μας έστελναν προμήθειες κατά τη διάρκεια των μαχών ενώ κάποια μετατράπηκαν σε "όπλα μάχης".

Η Βρετανική κυβέρνηση κατα γενική ομολογία εφοδιάσει με οχήματα τους ισλαμιστές στη Συρία όπως οχήματα 4*4, τέσσερα φορτηγά, έξι 4*4 SUV κτλ.

Το μυστήριο για το πως το ISIS διαθέτει χιλιάδες νέα Toyota φορτηγά λύθηκε. ΗΠΑ και Βρετανία έχουν παραδεχτεί ότι έχουν εφοδιάσει τους ισλαμιστές μέσω Τουρκίας, Ιορδανίας δείχνοντας την άμεση εμπλοκή της Δύσης.

Άρα γιατί οι ΗΠΑ διεξάγουν τώρα αυτή την έρευνα; Προφανώς γιατί ρωτώντας κανείς δεν θα τους υποπτευθεί ενώ είναι εμφανές πως επικρατεί χάος μεταξύ αμερικανικού ΥΠ.ΕΞ, Υπουργείου Δικαιοσύνης και CIA...Kανείς δεν γνώριζε τις επιχειρήσεις του άλλου.. Ασφαλώς τα φορτηγά φτάσανε σε μεγάλους αριθμούς και περιφερειακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Τουρκία τα προώθησαν σε Συρία και Ιράκ.
του Βασίλη Καπούλα
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...