Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Οκτώ χρόνια διδάσκεται βιβλίο "Ιστορίας" στο Λύκειο που παρουσιάζει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" (vid)

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ - ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ - ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ
Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ' Λυκείου με τίτλο "Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου" και πολύ σωστά επειδή μέσα αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" με μια όμως πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Το βιβλίο αυτό δεν εκδόθηκε από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΑ, αλλά από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2007, ήταν τότε η "Χρυσή Εποχή" της Μ.Ρεπούση με το περιβόητο βιβλίο της για τον "συνωστισμό" της Σμύρνης.Φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που μεσολάβησαν και δεν το απέσυραν, όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την ευθύνη της εκδόσεώς του παρά μόνο την ευθύνη παραμονής του όπως την είχαν και οι προηγούμενες.

Τόσοι υπουργοί έχουν περάσει απο το Υπουργείο Παιδείας, κανείς δεν το κατάλαβε κανείς δεν έκανε τίποτα.

Το πολιτικό σύστημα πάλι ως συνήθως "εζυγίσθη, εμετρήθη, και ερέθη ελλιπές".


"Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρέπει να εμπλέκεται σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία", είπε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό  Real Fm.

Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».
Ο κ.Φίλης έχει κάποια ελαφρυντικά είναι φρέσκος υπουργός, δεν μπορεί να γνωρίζει, αλλά εάν δεν φροντίσει να εξαφανιστεί αυτό το βιβλίο και να αντικατασταθεί τότε η ευθύνη του θα είναι τεράστια.

Οχτώ χρόνια δίδαξε τα παιδιά μας αυτό το "εγχειρίδιο" και εντέχνως τώρα το πήραν όλοι "χαμπάρι" μόλις ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε να παραστεί στην Σύνοδο κατά του ISIL με αποτέλεσμα να μη θεωρηθεί τόσο "δοτικός" όσο τον εμφάνιζαν κάποιοι για το όνομα της Μακεδονίας μας.

Εαν μάλιστα η κυβέρνησή του φροντίσει για την άμεση αντικατάσταση του βιβλίου θα έχει κάνει αυτό που έπρεπε να έιχαν πράξει οι κυβερνήσεις της "Δεξιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...