Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

NEO ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ RIA.RU ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΚ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Έμμεση αναγνώριση του ΕΕΧ των 10 ν.μ στο Αιγαίο από την Ρωσία
Έμμεση αναγνώριση του ΕΕΧ των δέκα ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο από την Ρωσία αποτελούν οι πρόσφατες δημοσιεύσεις του κρατικού ρωσικού δικτύου ria.ru όπου κάνει σαφή αναφορά στις παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αρχιπέλαγος στηριζόμενο στα νούμερα και τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του pronews.


Στο νέο άρθρο αναφέρεται η ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου που παρουσιάζει το "άσπρο-μαύρο" και υποστηρίζουν ότι τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτησαν τα τουρκικά δήθεν σε "ουδέτερες" ζώνες.

Το ρωσικό άρθρο αποδομεί στην συνέχεια το τουρκικό ανακοινωθέν χρησιμοποιώντας εξόλοκλήρου την δημοσίευση του pronews.gr! Το ρωσικό δίκτυο ως κρατικό εκφράζει τις απόψεις του Κρεμλίνου.

Kάνει αναφορά στην κρίση των Ιμίων και τονίζει το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν τα 10 ναυτικά μίλια από τις ακτές των ελληνικών νησιών, παίρνοντας έτσι το μέρος της Ελλάδας,και παρουσιάζοντας την Τουρκία όπως ακριβώς είναι,η υπαίτια για την παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι το ρωσικό δίκτυο αναφέρει όλα τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ με τις παραβιάσεις του ελληνικού Εναέριου Χώρου και τις 28 μέχρι αυτή τη στιγμή υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, για τη χρονιά που διανύουμε, μόνο στου οκτώ πρώτους μήνες.

Οι Τούρκοι ως γνωστόν πέραν των 10 ναυτικών μιλίων που δεν αναγνωρίζουν, δεν αναγνωρίζουν και το ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ελληνικών βραχονησίδων ακόμα και μικρών κατοικημένων ελληνικών νησιών, οπότε θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν (και κάνουν) υπερπτήσεις.

Όμως αναφορές στο pronews.gr δεν έκανε μόνο το ria.novosti για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφορές υπήρξαν εδω, εδώ,και εδώ, ενώ εμφανίστηκε αναφορά και στον ουκρανικό Τύπο.

Στην Ρωσία υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός από τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία μαζί με το ΝΑΤΟ επιχείρησαν να υπερμεγεθύνουν την παραβίαση του τουρκικού ενάεριου χώρου στη Συρία, ειδικά όταν η Άγκυρα έχει "λερωμένη" την "φωλιά" της καταπατώντας συνεχώς και αδιαλείπτως επί δεκαετίες το Διεθνές Δίκαιο, εναντίον μιας χώρας με την οποία υποτίθεται διατηρεί συμμαχικούς δεσμούς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...