Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Χάος στην Μυτιλήνη - Λαθρομετανάστες συγκρούονται με αστυνομικούς (vid)

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ
 Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί για ακόμα μια φορά, με νέα επεισόδια στο λιμάνι. Μετανάστες ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν τραυματισμοί. Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους κοντά στο λιμάνι


Eπεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00 στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Xιλιάδες λαθρομετανάστες περίμεναν να καταγραφούν και έβλεπαν πως υπήρχαν μόνο τρεις άντρες του λιμενικού με αποτέλεσμα να αρχισουν να δυσανασχετούν επειδή αργούσε η καταγραφή.
Κάποια στιγμή άρχισαν τα σπρωξίματα και οι λαθρομετανάστες ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους. Άντρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούσαν τα 10 άτομα, επενέβησαν και τότε οι μετανάστες συγκρούστηκαν μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν τραυματισμοί, με τους δρόμους κοντά στο λιμάνι να μετατρέπονται σε πεδία μάχης και τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στα αυτοκίνητά τους...


Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός είχε προειδοποίησει χθες με επιστολή του για την εκρηκτική όπως προδιαγράφονταν κατάσταση.

Έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνη Μακροδημήτρη, την παρακάτω επιστολή με θέμα: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών, εισηγούμενος να κηρυχθεί άμεσα η Λέσβος σεΚατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Λέσβου, έχει ως εξής: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ          

ΘΕΜΑ: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας (Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών.

ΣΧΕΤ: α. Ν. 3013/2002/ΦΕΚ 102 Α΄.

          β. 3852/2010/ΦΕΚ 87 Α΄.

          γ. Ν. 4249/2014/ΦΕΚ 73 Α΄.

Ιστορικό:
α. Σας γνωρίζουμε ότι, τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000.

β. Παρά τις προσπάθειες για προώθηση των μεταναστών στην ενδοχώρα, ο ημερήσιος αριθμός προσέλευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού των αναχωρήσεων με αποτέλεσμα την παρούσα στιγμή να συναθροίζονται στον Επιβατηγό Λιμένα Μυτιλήνης και στον ευρύτερο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης πέραν των 10.000 ατόμων.

γ. Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψη αυτών.

δ. Η σύνθεση της κατάσταση των μεταναστών είναι γνωστή προς όλους και Δεν κρίνεται σκόπιμη η περεταίρω ανάλυση.

ε. Η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή υγιεινής αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών και προέρχονται:

          (1). Από τη εναπόθεση στους υπαίθριους και στεγασμένους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εντός της πόλης πέραν 10.000 λίτρων ημερησίως ανθρώπινων περιττωμάτων.

        (2). Από τις μεταξύ τις φυλετικές διαφορές και συγκρούσεις.

         (3). Από τις φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

          (4). Από την έκρηξη της τοπικής κοινωνίας.

        (5). Από την αδυναμία της πολιτείας για αποτελεσματική παρέμβαση.

        (6). Από τη συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση μεταναστών, μη υπάρχοντος ορίζοντα για το τέλος της κρίσης.

Αιτιολογικό:


Επειδή η ροή προσέλευσης Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.

Επειδή το πρόβλημα θα διογκωθεί και ιδιαίτερα τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες.

Επειδή πρέπει να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός.

Επειδή πρέπει να προστατευτούν οι ίδιοι οι μετανάστες.

Επειδή η όλη κατάσταση και η αδυναμία διαχείρισή της οδηγεί στα όρια της κοινωνικής έκρηξης.

Επειδή η εξάπλωση επιδημιών είναι προ των πυλών έχοντας ήδη εμφανιστεί τα  πρώτα κρούσματα.

Επειδή το όλο θέμα τείνει να λάβει μορφή με μη ανατρέψιμες συνέπειες.

Επειδή ο Δήμος έχει εξαντλήσει το μέγιστο τον δυνατοτήτων του.

        Επειδή πρόκειται για ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο ήδη έχει μετατραπεί σε απειλή με διαστάσεις Τοπική Καταστροφή Μεγάλης Έκτασης.

Αποφατικό:
Για όλα τα παραπάνω και με γνώμονα ότι:

α. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους.

β. Πρέπει να εφαρμοστεί ο χάρτης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

γ. Πρέπει να περιφρουρηθεί  η υγεία και η κοινωνική ηρεμία του νησιού.

δ. Πρέπει οι μετανάστες να τύχουν της επιβαλλομένης ανθρώπινης μεταχείρισης.

ε. Πρέπει η όλη διαχείριση στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ.

Εισηγούμαστε:

                (1). Να κυρηχθεί άμεσα το νησί σε Κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.

                (2). Να επέμβει άμεσα η Πολιτεία με Δυναμικό και Μέσα.

(3). Να καθορισθεί Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο (Εθνικό) και να αναλάβει την διαχείριση του προβλήματος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

(4). Να εγκατασταθεί στο νησί (εάν απαιτείται) Κοινοτικός Επίτροπος ο οποίος θα αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό και τη χρηματική διαχείριση των προσφύγων, σε συνεργασία με την ΕΕ.

                (5). Να δημιουργηθεί το δυνατόν συντομότερα νέος καταυλισμός (εκτός αστικού ιστού) και να μεταφερθεί το σύνολο των μεταναστών εκτός της πόλης της Μυτιλήνης.(Υφίσταται Πρόταση)

                (6). Να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή των κατοίκων.  4.   Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, το φαινόμενο θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος η κοινωνία του νησιού, η οποία είναι ήδη εξοργισμένη, να προβεί σε αυτόβουλες πράξεις επίλυσης του θέματος και προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, οδηγούμενοι σε ακραίες καταστάσεις.

-Ο-

Δήμαρχος Λέσβου

     Γαληνός Σπύρος

                          

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και τοπικούς φορείς που απέστειλε ο Πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Σωτήρης Ζαμτράκης που κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή του λιμανιού.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου  του Λιμενικού Ταμείου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η οριστική κατάληψη του Επιβατικού Λιμανιού της Μυτιλήνης από παράνομους πρόσφυγες. Ολοκληρώθηκε η πλήρης καταστροφή όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων. Είναι αδύνατη η παροχή κάθε υπηρεσίας στα επιβατικά και φορτηγά πλοία και στα τουριστικά σκάφη.

Όλη η έκταση του λιμανιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή και χώρο υπαίθριων αφοδευτηρίων. Ο κίνδυνος μολύνσεων μετά τη μόνιμη ρύπανση είναι ορατός.

Εξεγέρσεις και συγκρούσεις όχι μόνο μεταξύ των ίδιων των προσφύγων  αλλά και μεταξύ αυτών και των περίοικων και των κατοίκων της Μυτιλήνης είναι θέμα ημερών και ωρών.

Οι επιπτώσεις αυτού του γεγονότος στην πόλη είναι τραγικές.

Σας καλώ άμεσα:


- Να επισκεφθείτε τώρα το λιμάνι για ν’ αποκτήσετε άποψη

-Να απομακρύνεται το κέντρο καταγραφής από τον αύλειο χώρο του Κολυμβητηρίου ΤΩΡΑ

- Να αποδοθεί το λιμάνι της πόλης στους δικαιούχους και νόμιμους χρήστες του , απομακρύνοντας τους καταληψίες απ’ αυτό.

- Να αποκατασταθούν άμεσα οι καταστροφές

Ερωτώ κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο αυτής της χώρας  και της πόλης. Το άλλο πρέπει να συμβεί για να κηρυχθεί η Λέσβος  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

Κάνω έκκληση στους Μυτιληνιούς και τους Λέσβιους να επιδείξουν όπως και μέχρι σήμερα, τη δέουσα ψυχραιμία.


Καταγγέλλω όσους με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας έχουν συντελέσει στο να ζουν πρόσφυγες και Μυτιληνιοί κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες και συγχαίρω Αστυνομικούς και Λιμενικούς για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.


Τζιχάντ στη Κω - ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ "ΨΙΛΑ"


Το βίντεο είναι παλαιότερο και το ανήρτησε το πρακτορείο ειδήσεων Russia Today στις 11 Αυγούστου ενώ οι περισσότεροι από μας βρισκόμασταν σε κάποια παραλία και απολαμβάναμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Μόνο που στη Κω δεν συνέβαινε ακριβώς το ίδιο καθώς οι μετανάστες που συσσωρεύονταν καθημερινά στο νησί και ενώ περίμεναν να εξυπηρετηθούν από τις τοπικές αρχές αρχίζουν να φωνάζουν Τζιχάντ.

Ο όρος Τζιχάντ είναι αραβική λέξη που σημαίνει γενικά αγώνας, προσπάθεια, το να μοχθεί κανείς με όλες του τις δυνάμεις ή να αντιμάχεται οποιoνδήποτε. Στο Ισλάμ χρησιμοποιείται συνήθως για να δείξει τον Ιερό Πόλεμο των πιστών μουσουλμάνων εναντίον των αλλόθρησκων.

Καθώς παρατηρούμε αυτές οι σκηνές στο νου μας έρχονται τα λόγια του πρώην προέδρου της Αλγερίας Χουαρί Μπουμεντιέν ενώπιον της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1974: «εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν το νότιο ημισφαίριο για να εισβάλουν στο βόρειο. Σίγουρα όχι ως αλλοδαποί. Θα έρθουν ως κατακτητές και θα το καταλάβουν, εποικίζοντάς το με τα παιδιά τους. Το σώμα των γυναικών μας θα μας εξασφαλίσει τη νίκη»

Το ερώτημα είναι γιατί, όλως τυχαίως, το συγκεκριμένο απόσπασμα τα Ελληνικά ΜΜΕ το απέκρυψαν.


Geopolitics Editorial Team

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...