Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πανικός στους διεθνείς τοκογλύφους από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής - Bloomberg: Καταστροφή για τους “εταίρους” η άνοδος των Ελλήνων Εθνικιστών

Τα εκλογικά σενάρια της επόμενης ημέρας φιλοξενεί σε εκτενές άρθρο – ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με την ανάλυση υπάρχουν καλά σενάρια, κακά σενάρια και ένα καταστροφικό σενάριο, που μπορεί να προκύψουν από τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Το "καλό" σενάριο

Ένας φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός με την Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ στην κεφαλή θα ήταν η πιο θετική έκβαση, σύμφωνα με τον Michael Michaelides της Royal Bank of Scotland, ο οποίος εκτιμά ότι αυτό θα είναι καθοριστικό για το κατά πόσο η νέα κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εφαρμόσει το μνημόνιο και να εξυπηρετήσει τους διεθνείς τοκογλύφους.
Το «καλό σενάριο για τις εκλογές θα ήταν ένας συνασπισμός από μετριοπαθή κόμματα, με επικεφαλής την Νέα Δημοκρατία», λέει ο Λευτέρης Φαρμάκης, αναλυτής της Nomura International. Από την άλλη, αξιωματούχοι που επικαλείται το Bloomberg τονίζουν πως αφού έφερε πίσω την Ελλάδα από το «χείλος» της εξόδου από το ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πλέον ο πιο κατάλληλος για να διασφαλίσει την εφαρμογή του τρίτου αριστερού μνημονίου.
Το "κακό" σενάριο
Σύμφωνα με το Bloomberg, το κακό σενάριο θα ήταν μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά χωρίς τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ», σύμφωνα με τον Michaelides. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή του μνημονίου «θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με πολύ μικρή πλειοψηφία». Κοινώς, οι διεθνείς τοκογλύφοι λογίζουν το κόμμα Καμμένου ως ένα μνημονιακό κόμμα.
Για το Λευτέρη Φαρμάκη, μία κακή έκβαση θα ήταν «ένα εντελώς κατακερματισμένο κοινοβούλιο, με το ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσοστά, που στην περίπτωση αυτή περισσότερα κόμματα θα χρειαστούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση».
Το "καταστροφικό" σενάριο
Όπως τονίζει ο Λευτέρης Φαρμάκης από την Nomura «ακόμη κι ένα κακό σενάριο πιθανότατα θα είναι αρκετά καλό για τους επενδυτές στο μεγαλύτερο σχέδιο». Δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα δηλαδή αν θα μπουν οι Ανέλ στη Βουλή για να εφαρμόσουν μνημόνιο ή αν θα απαιτηθεί ο μεγάλος μνημονιακός συνασπισμός ΝΔ – Σύριζα.

Υπάρχει και ένα καταστροφικό σενάριο, όμως, το οποίο δεν βολεύει τους διεθνείς τοκογλύφους. Είναι το σενάριο που οφείλουν να διαλέξουν οι Έλληνες για να μην τους πίνουν το αίμα οι βρικόλακες της διεθνούς πλουτοκρατίας. Λέει σχετικά ο αναλυτής της Nomura: «Ένα καταστροφικό σενάριο θα ήθελε τη Χρυσή Αυγή να παίρνει ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...