Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ΡΕ Μ@Κ@ΚΕΣ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΝΓΚΕΣ !!!Έρχεται η εφαρμογή σκληρών μέτρων για νοικοκυριά και φορολογούμενους

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Έρχεται η εφαρμογή σκληρών μέτρων για νοικοκυριά και φορολογούμενους
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ - 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Μεγάλη είναι η πίεση που θα δεχθούν τα νοικοκυριά το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αρχίζει η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων.

Το επόμενο βήμα της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τη χθεσινή (20 Σεπτεμβρίου 2015) εκλογική αναμέτρηση είναι να περάσει μια σειρά από εφαρμοστικούς νόμους και να εφαρμόσει συμφωνηθέντα προαπαιτούμενα.
Σημειώνεται πάντως ότι στην δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και κατά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, σημείωσε με έμφαση:  «Θα  δώσουμε τον έντιμο αγώνα, και να ματώσουμε αν χρειαστεί, για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει άλλο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει προσπάθεια ανακούφισης των ευάλωτων.
Ήδη σε λίγες μέρες αναμένεται να αρχίσουν τα …δύσκολα καθώς θα αρχίσει η ισχύς της αύξηση του ΦΠΑ και στα νησιά, αλλά και στα ξενοδοχεία. Ορισμένα μόνο νησιά θα εξαιρεθούν , όχι για πολύ όμως, καθώς τον Ιούλιο θα υπάρχει δεύτερη φάση για όσα νησιά δεν την υποστούν άμεσα, ενώ το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς θα τερματιστεί οριστικά για όλα τα νησιά, στο τέλος του 2016.
Οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να εισπραχθούν εντός του 2016 θα είναι αυξημένοι κατά 1,5 δις. ευρώ προκειμένου να εκπληρωθεί ο δημοσιονομικός στόχος που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές.
Στα δύσκολα και άμεσα μέτρα που έρχονται είναι επίσης ο ENΦIA του 2015. Τα πρώτα «ραβασάκια» για τον ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν άμεσα, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται ως το τέλος του Οκτώβρη και την τελευταία το Φεβρουάριο του 2016.

Επίσης, στα «βαθιά» θα πέσουν οι αγρότες καθώς έρχεται αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και ως εκ τούτου θα το προμηθεύονται ακριβότερα κατά 14 λεπτά το λίτρο.

Από την 1η Οκτωβρίου έρχονται και αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ.

Δυσμενείς αλλαγές θα ισχύσουν και στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Καταρχάς αναμένεται η αυξηση του επιτοκίου με το οποίο θα επιβαρύνεται η κάθε δόση, ενώ θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα κριθεί ποιοι θα συνεχίσουν να είναι ενταγμένοι στις 100 δόσεις και για ποιους θα μειωθούν.

Επίσης, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η κατάργηση του ανώτατου ορίου ύψους 25% επί των μισθών και συντάξεων και μείωση όλων των κατώτατων ορίων ύψους 1.500 ευρώ ( 1.250 για μισθούς και συντάξεις, 1.000 ευρώ για καταθέσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...