Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ Μ@Λ@ΚΕ Σ !!! Κίνητρα για επιστροφή καταθέσεων για να τρώνε οι τραπεζίτες με χρυσά κουτάλια ..

Κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες αναζητεί το Υπουργείο Οικονομικών, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι προσπάθειες για εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο τον εντοπισμό και τη φορολόγηση αδήλωτων εισοδημάτων.
Κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες αναζητεί το Υπουργείο ΟικονομικώνΠαρά την επίτευξη συμφωνίας και την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα,
οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει «εύθραυστο», θέση που φαίνεται να συμμερίζεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε σε πρόσφατη τοποθέτησή του πως οι καταθέσεις θα είναι 100% εξασφαλισμένες μόνο όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (1η Ιανουαρίου 2016) και εφόσον περάσει ο σκόπελος της πρώτης αξιολόγησης και γίνει η πολυπόθητη ρύθμιση του χρέους.

Το κλίμα αυτό συνεχίζει να επηρεάζει τους καταθέτες, οι οποίοι εμφανίζονται διστακτικοί ως προς το να επιστρέψουν κεφάλαια στις τράπεζες.

Διαβεβαιώσεις Αλεξιάδη

Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως όποιος πολίτης βγάλει τα χρήματά του από τα... σεντούκια, τα στρώματα κι άλλα σημεία του σπιτιού, και εν συνεχεία τα επιστρέψει σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τότε «δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα», όσον αφορά σε κάποια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση. Αρκεί, όπως διευκρίνισε, τα ποσά αυτά να έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και να έχουν φορολογηθεί από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κάλεσε τους πολίτες να βγάλουν τα χρήματα από τα... σεντούκια, τα στρώματα και τα άλλα σημεία του σπιτιού, και να τα επιστρέψουν στις τράπεζεςΥπενθυμίζεται πως τα ελεγκτικά όργανα του ΥΠΟΙΚ και η Οικονομική Αστυνομία έχουν πλέον πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συστήματος «Μεγάλου Αδελφού» που στόχο έχει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω συνεχών διασταυρώσεων περιουσιακών στοιχείων και δηλώσεων εισοδήματος. Ειδικότερα, μ’ ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) και εντός 24 ωρών οι ελεγκτικές αρχές και οι οικονομικοί εισαγγελείς θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη και αναλυτική κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών (καταθέσεις, αναλήψεις, πληρωμές κ.ά.) συγκεκριμένων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που θεωρούνται ύποπτοι για απόκρυψη εισοδημάτων και διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

Η άμεση και απεριόριστη πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ -σε συνδυασμό με το Περιουσιολόγιο και το νομοσχέδιο για την αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων στο εξωτερικό που κατατίθεται μέχρι τον Νοέμβριο στη Βουλή- λύνει τα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

«Το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μια διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις. Αν κάποιος το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ, αλλά το ίδιο έτος έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ, θα κληθεί να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και 10 χρόνια πίσω» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ στρέφουν την προσοχή τους κυρίως σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ, εξετάζοντας αν τα χρήματα αυτά έχουν εμφανιστεί σε φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων ετών. Σε περίπτωση που εντοπίζονται διαφορές, τότε ο φορολογούμενος θα καλείται να δικαιολογήσει τις αποκλίσεις. Εφόσον δεν προσκομίσει επαρκή στοιχεία, τότε θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή φόρου βάσει του συντελεστή που ίσχυε το έτος κατά το οποίο εντοπίστηκε η διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...