Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ (Ανάκληση τυριού από τον ΕΦΕΤ)

Απόσυρση φέτας ΠΟΠ με μούχλα
 Την απόσυρση από την αγορά φέτας και μάλιστα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), στην οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη μούχλας, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
 Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «Φέτα» στην οποία ανιχνεύθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα, σε συσκευασίες στραγγισμένου βάρους 1kg, με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 22.01.16 και στραγγισμένου βάρους 2 kg, με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 27.02.16. Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. Bιομηχανία Γάλακτος (Τρίκαλα, Θεσσαλία).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε. την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με τα προαναφερθέντα στοιχεία («ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ», που παρασκευάζεται ειδικά από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. Bιομηχανία Γάλακτος για την επιχείρηση Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε. σε συσκευασίες του 1kg και 2kg με τις ανωτέρω ημερομηνίες ανάλωσης) να μην το καταναλώσουν.


on-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...