Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α :«Μόνη λύση η εθνική συνεννόηση»

Εκατομμύρια Έλληνες πολίτες άνοιξαν χθες τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας, με την ελπίδα ότι θα ακούσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.


Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαμε. Δεν θα τοποθετηθώ ως επικοινωνιολόγος, τονίζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία του κάθε πολιτικού αρχηγού. Δεν έχει και καμία ουσία. Θα επισημάνω όμως ότι ενώ οι κάλπες θα ανοίξουν σε δέκα ημέρες, με την οικονομία να παραπαίει και την κοινωνία να αγωνιά, δεν ακούσαμε ουσιαστικά τίποτα για τα μείζονα θέματα που απασχολούν πολίτες και επιχειρηματίες.

Ελάχιστες οι αναφορές για τα προβλήματα της αγοράς και πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεν ακούσαμε το παραμικρό για λήψη μέτρων που θα δώσουν κάποια προοπτική, κάποια ελπίδα για το μέλλον. Καμία προτεινόμενη λύση, κανένας σχεδιασμός για την αναχαίτιση της ύφεσης. Για ακόμα μία φορά οι πολιτικοί μας ακολούθησαν την πεπατημένη επιλέγοντας τις αλληλοκατηγορίες, επιδιώκοντας προφανώς να συσπειρώσουν το εκλογικό τους πελατολόγιο. Σαν να μην έχουν καταλάβει ότι πλέον η κατάσταση είναι οριακή και ότι η μοναδική λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την εθνική συνεννόηση. Μόνο με ενωμένες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις είναι εφικτή η αντιμετώπιση του εφιάλτη που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. Ακούστηκαν μόνο κάποιοι «ψίθυροι» για μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και αυτοί θεωρούμε στο πλαίσιο της διεκδίκησης μεγαλύτερου μεριδίου της πίτας της εξουσίας. Όμως το ζητούμενο πια δεν είναι ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου, ούτε ποιοι θα στελεχώσουν τα υπουργεία.

Απαίτηση των ανθρώπων της αγοράς και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, είναι η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας μας, με ξεκάθαρη στόχευση την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αναμόρφωση του ελληνικού κράτους, τη διαφάνεια και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Και για όλα αυτά απαιτείται να υπάρξει ομοψυχία, πολιτική συνεργασία, εθνική συναίνεση. Να σταματήσουν τα κόμματα να εστιάζουν μόνο στα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της προόδου της χώρας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα πρέπει να έχει μία σταθερή κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των πραγματικών και εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο.Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου


Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...