Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΕΣΒΟΣ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ…ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13.000 ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΙ- ΝΕΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ…(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΤΩΡΑ: “ΜΥΡΙΖΕΙ…ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ”!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ…ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ! “ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ” ΤΟ ΝΗΣΙ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13.000 ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΙ- ΝΕΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ…70 ΠΛΟΙΑΡΙΑ!! 
 ΤΩΡΑ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ από τον Δήμαρχο Λέσβου! Ζητάει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


“Κινδυνεύουν οι ζωές μας, από τις εξεγέρσεις και…
τα μεταδιδόμενα νοσήματα!”

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνη Μακροδημήτρη, την παρακάτω επιστολή με θέμα: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών, εισηγούμενος να κηρυχθεί άμεσα η Λέσβος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Κάθε μέρα και ένα περιστατικό…

Διαμαρτύρονται κυρίως γιατί είναι εγκλωβισμένοι εκεί και δεν μπορούν να φύγουν προς τον Πειραιά αλλά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους. Οι μετανάστες έχουν κλείσει το δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι μπροστά από το Τελωνείο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους.

Μόνο στο λιμάνι της πόλης βρίσκονται περίπου 6.000 μετανάστες. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται από την Αθήνα άρον – άρον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αφού οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου έχουν ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία ότι η κατάσταση στο νησί έχει εκτραχυνθεί και φοβούνται ακραία φαινόμενα ταραχών και κοινωνικής έκρηξης.


Στον απίστευτο όσο και σοκαριστικό αριθμό 13.000 έχουν φτάσει οι μετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο με αποτέλεσμα το νησί να «βουλιάζει» και τους κατοίκους αλλά και τις τοπικές αρχές να εκλιπαρούν για βοήθεια από την πολιτεία, ώστε να ξεμπλοκάρει λίγο το νησί από τους δεκάδες πλέον χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν να φύγουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.


Οι Σύροι αλλά και οι Αφγανοί που καταφτάνουν κάθε ώρα από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας έχουν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε έναν απέραντο καταυλισμό με σκηνές να βρίσκονται μέσα σε πάρκα, άνθρωποι να ξαπλώνουν και να αφήνουν τα υπάρχοντά τους όπου βρίσκουν και το λιμάνι της Μυτιλήνης να κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο.

Μόνο εκεί υπολογίζεται ότι στοιβάζονται περισσότεροι από 6000 μετανάστες, αλλά τα όρια αρχίζουν και στενεύουν: ο χώρος δεν είναι αρκετός και είναι απλά θέμα χρόνου μέχρις ότου αρχίσουν τα πράγματα να «αγριεύουν» ανάμεσα στους απεγνωσμένους λαθρόμετανάστες.


Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Λέσβου, έχει ως εξής: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ          

ΘΕΜΑ: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας (Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών.ΣΧΕΤ: α. Ν. 3013/2002/ΦΕΚ 102 Α΄.

          β. 3852/2010/ΦΕΚ 87 Α΄.

          γ. Ν. 4249/2014/ΦΕΚ 73 Α΄.

Ιστορικό:
α. Σας γνωρίζουμε ότι, τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000.

β. Παρά τις προσπάθειες για προώθηση των μεταναστών στην ενδοχώρα, ο ημερήσιος αριθμός προσέλευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού των αναχωρήσεων με αποτέλεσμα την παρούσα στιγμή να συναθροίζονται στον Επιβατηγό Λιμένα Μυτιλήνης και στον ευρύτερο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης πέραν των 10.000 ατόμων.

γ. Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψη αυτών.

δ. Η σύνθεση της κατάσταση των μεταναστών είναι γνωστή προς όλους και Δεν κρίνεται σκόπιμη η περεταίρω ανάλυση.

ε. Η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή υγιεινής αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών και προέρχονται:

          (1). Από τη εναπόθεση στους υπαίθριους και στεγασμένους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εντός της πόλης πέραν 10.000 λίτρων ημερησίως ανθρώπινων περιττωμάτων.

        (2). Από τις μεταξύ τις φυλετικές διαφορές και συγκρούσεις.

         (3). Από τις φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

          (4). Από την έκρηξη της τοπικής κοινωνίας.

        (5). Από την αδυναμία της πολιτείας για αποτελεσματική παρέμβαση.

        (6). Από τη συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση μεταναστών, μη υπάρχοντος ορίζοντα για το τέλος της κρίσης.
Αιτιολογικό:


Επειδή η ροή προσέλευσης Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.

Επειδή το πρόβλημα θα διογκωθεί και ιδιαίτερα τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες.

Επειδή πρέπει να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός.

Επειδή πρέπει να προστατευτούν οι ίδιοι οι μετανάστες.

Επειδή η όλη κατάσταση και η αδυναμία διαχείρισή της οδηγεί στα όρια της κοινωνικής έκρηξης.

Επειδή η εξάπλωση επιδημιών είναι προ των πυλών έχοντας ήδη εμφανιστεί τα  πρώτα κρούσματα.

Επειδή το όλο θέμα τείνει να λάβει μορφή με μη ανατρέψιμες συνέπειες.

Επειδή ο Δήμος έχει εξαντλήσει το μέγιστο τον δυνατοτήτων του.

        Επειδή πρόκειται για ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο ήδη έχει μετατραπεί σε απειλή με διαστάσεις Τοπική Καταστροφή Μεγάλης Έκτασης.Αποφατικό:


Για όλα τα παραπάνω και με γνώμονα ότι:

α. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους.

β. Πρέπει να εφαρμοστεί ο χάρτης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

γ. Πρέπει να περιφρουρηθεί  η υγεία και η κοινωνική ηρεμία του νησιού.

δ. Πρέπει οι μετανάστες να τύχουν της επιβαλλομένης ανθρώπινης μεταχείρισης.

ε. Πρέπει η όλη διαχείριση στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ.Εισηγούμαστε:                (1). Να κυρηχθεί άμεσα το νησί σε Κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.

                (2). Να επέμβει άμεσα η Πολιτεία με Δυναμικό και Μέσα.

(3). Να καθορισθεί Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο (Εθνικό) και να αναλάβει την διαχείριση του προβλήματος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

(4). Να εγκατασταθεί στο νησί (εάν απαιτείται) Κοινοτικός Επίτροπος ο οποίος θα αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό και τη χρηματική διαχείριση των προσφύγων, σε συνεργασία με την ΕΕ.

                (5). Να δημιουργηθεί το δυνατόν συντομότερα νέος καταυλισμός (εκτός αστικού ιστού) και να μεταφερθεί το σύνολο των μεταναστών εκτός της πόλης της Μυτιλήνης.(Υφίσταται Πρόταση)

                (6). Να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή των κατοίκων.  4.   Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, το φαινόμενο θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος η κοινωνία του νησιού, η οποία είναι ήδη εξοργισμένη, να προβεί σε αυτόβουλες πράξεις επίλυσης του θέματος και προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, οδηγούμενοι σε ακραίες καταστάσεις.

-Ο-

Δήμαρχος Λέσβου


     Γαληνός Σπύρος

1 σχόλιο :

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...