Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΑΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ !!ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Διαβάστε τις αλλαγές που έρχονται στις 100 δόσεις!

Ανατρέπονται όλα…
Αν είχαμε χαρεί για κάτι όσον αφορά τη σχέση μας με το κράτος και την εφορία ήταν η εξαιρετική ιδέα των 100 δόσεων. Να μπορεί κανείς να ρυθμίσει τις οφειλές του με πιο «χαλαρό» και μακροπρόθεσμο τρόπο βασισμένος στα πραγματικά οικονομικά του και φυσικά χωρίς να πέσει ο οικογενειακός του προϋπολογισμός έξω.Ελάτε όμως που τώρα και αυτή η γενναιόδωρη ρύθμιση αλλάζει, φυσικά εις βάρος των πολιτών. Από τη δόση του Οκτώβρη, χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές ανατροπές και με απώλεια εκατοντάδων ευρώ από το πορτοφόλι τους.

Οι διατάξεις του τρίτου μνημονίου έχουν ψηφιστεί φέρνουν από τις 15 Οκτωβρίου αύξηση επιτοκίου, μείωση του αριθμού των δόσεων, ή και απώλεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις:

1. Αυξάνεται στο 5% από 3% σήμερα το επιτόκιο για τη ρύθμιση των εκατό δόσεων για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ρυθμίσει οφειλή 10.000 ευρώ, ο ετήσιος τόκος ανεβαίνει στα 500 ευρώ αντί των 300 ευρώ σήμερα.

2. Για φορολογούμενους με χαμηλότερες οφειλές, έως 5.000 ευρώ, για να μην ισχύσει επιτόκιο 5% θα πρέπει να συμβαίνουν τα εξής:

- Ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,

- Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ και

- Το ετήσιο εισόδημά του να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Αν ο φορολογούμενος υπόκεινται σε μιας από τις παραπάνω παραμέτρους αυτόματα θα αυξάνεται το ποσό της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης καθώς θα επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ρυθμίσει μια οφειλή 5.000 ευρώ ενώ η εξόφληση του χρέους του μέχρι σήμερα είναι άτοκη, από τις 15 Οκτωβρίου και μετά η οφειλή του επιβαρύνεται με 250 ευρώ σε ετήσια βάση.

Και δεν είναι μόνο αυτά που αφορούν αυξήσεις επιτοκίων. Χιλιάδες συμπολίτες μας θα χάσουν το δικαίωμα που έχουν για να ρυθμίζουν έστω και με επιβάρυνση τα χρέη τους. Διότι αν οι οφειλέτες αυτοί δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής, τότε αυτομάτως τίθενται απέξω από το σύστημα. Βέβαια σε αυτό υπάρχει ένα «παραθυράκι» που είναι το εξής. Αν οι φορολογούμενοι αυτοί σπεύσουν και υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία, τότε συνεχίζουν να είναι μέσα στις 100 δόσεις

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών θα μειώσει τον αριθμό των δόσεων για όσους έχουν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να αποπληρώσουν συντομότερα τις υποχρεώσεις τους οφειλέτες οι οποίοι θα κριθεί ότι μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Μπαίνουν δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...