Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Lidl: ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ…ΚΑΙ ΣΚΕΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ!”BHMA ” & “EΘΝΟΣ” ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ

Εσατζήδες της ενημέρωσης και λίγα λέμε!!!
Με σχεδόν πανομοιότυπα, διθυραμβικά κείμενα για τη λειτουργία των Lidl στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το Βήμα και το Έθνος αυτή την Κυριακή.
Οι δύο εφημερίδες δεν μπήκαν καν στον κόπο να βγάλουν δικές τους φωτογραφίες για το θέμα και υποπτευόμαστε ότι έβαλαν αυτές που τους έστειλε το γραφείο Τύπου της επιχείρησης.
Ως εκ «θαύματος» το Βήμα είχε στις πρώτες του σελίδες και ολοσέλιδη καταχώρηση της εταιρείας. Ούτε μια εβδομάδα δεν κρατήθηκαν δηλαδή προκειμένου να εισπράξουν τα διαφημιστικά έσοδαΑνάλογα ρεπορτάζ είχαν και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, όπως ο περιβόητος -πολυεθνικός- ΑΝΤ1 των απολύσεων. Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στο δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη, παρουσίασε ρεπορτάζ για τα Lidl (δείτε το ΕΔΩ, από το 53:30 και μετά) πράγμα το οποίο απαγορεύεται ρητά από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ίδιο έκανε και ο Σκάι στις 30 Ιουλίου, στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων (δείτε ΕΔΩ, μετά το 1:02), επίσης παρουσίασε ρεπορτάζ υπέρ του Lidl βάζοντας και κάποιους… πελάτες να λένε πόσο καλά και φθηνά είναι τα συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ).

Και αμέσως άρχισε το κράξιμο στο διαδίκτυο


Ας δούμε όμως τι λένε για τη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ οι ευρωπαϊκές εφημερίδες. Οι λονδρέζικοι Times έχουν αποκαλύψει ότι εργαζόμενοι των Lidl δουλεύουν εξαντλητικές ώρες κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών ενώ η ίδια εφημερίδα μαζί με τον Guardian καταγγέλλουν ότι η διεύθυνση κατασκοπεύει τους υπαλλήλους της με κρυφές κάμερες.

Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η εταιρεία δημιουργεί φακέλους με προσωπικές πληροφορίες για κάθε εργαζόμενο και ειδικά για τις γυναίκες ώστε να προβλέψει εάν πρόκειται να μείνουν έγκυες και να τις απολύσει έγκαιρα. Η εταιρεία έχει διαψεύσει τις σχετικές κατηγορίες. Παρόλα αυτά το γερμανικό περιοδικό Stern είχε συγκρίνει τις μεθόδους παρακολούθησης των υπαλλήλων με τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (Στάζι)


Παλαιότερο video από κινητοποίηση έξω από τα Lidl


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...