Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Σύροι αντάρτες: «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μας “κάρφωσαν” στην ISIS και την al-Nusra»!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΣΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησαν οι αντάρτες-μισθοφόροι που εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ για να πολεμήσουν το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
 Οι 60 περίπου αντάρτες οι οποίοι περιγράφονται ως μετριοπαθείς που εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ σε τεχνικές ανταρτοπόλεμου και ειδικά για τις συνθήκες που επικρατούν στη Συρία καταγγέλλουν
ότι συμπολεμιστές τους έπεσαν σε ενέδρα που έστησε η οργάνωση της ISIS από κοινού με την al-Nusra (παρακλάδι της al-Qaeda στην Συρία) βάσει πληροφοριών που έδωσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Ομάδα των ανταρτών, 54 ατόμων  που είχαν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς ειδικούς σε τουρκικό στρατόπεδο, τον περασμένο μήνα μπήκε στο έδαφος της Συρίας για να πέσει λίγο αργότερα θύμα ενέδρας της ISIS και της al-Nusra.

Αν και οι δύο αυτές ομάδες είναι αντίπαλες μεταξύ τους, συχνά ενώνουν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας κοινές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών του FSA καιαλλωνοργάνωσεων που δρουν στη Συρία.

Από τους αντάρτες 22 περίπου συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, άλλοι σκοτώθηκαν και ελάχιστοι κατάφεραν να ξεφύγουν από την ενέδρα. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους είναι και ο διοικητής της μονάδας!

«Μόνο οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι γνώριζαν τα σχέδια για τους μαχητές που εισήλθαν στη Συρία» αναφέρει  η αμερικανική υπηρεσία ειδήσεων ‘McClatchy DC’. Προσθέτει δε ότι οι αντάρτες της Συρίας καταγγέλλουν την Τουρκία ότι τους πρόδωσε.

«Έχουμε τις πηγές μας  που λένε ότι οι Τούρκοι προειδοποίησαν την al-Nusra ότι έρχεται η ομάδα που εκπαιδεύτηκε από τους Αμερικανούς», αναφέρει ένας εκ των στελεχών που δεν πήρε μέρος στην αποστολή. 

Για τις καταγγελίες αυτές, μέχρι στιγμής,  οι Αμερικανοί αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με αυτές, ενώ η Άγκυρα σιωπά.

Να σημειωθεί πως η «ανταρτική» αυτή δύναμη αποτελεί ουσιαστικά το λόγο για τον οποίο αμερικανικά μαχητικά βρίσκονται σε τουρκική αεροπορική βάση και σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu θα ξεκινούσαν σύντομα εντός της τρέχουσας εβδομάδας τις πρώτες επιδρομές εναντίον της ISIS.

Μάλιστα είχε αναφερθεί πως ο δεύτερος κύριος στόχος των επιδρομών αυτών ήταν η από αέρος προστασία των «μετριοπαθών ανταρτών» που είχαν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ από οποιοδήποτε θα στεκόταν εμπόδιο στην αποστολή τους. Δηλαδή και των συριακών δυνάμεων!

Τώρα όμως με σχεδόν το σύνολο της μονάδας να είναι εξουδετερωμένη η υπόθεση αυτή έχει γίνει καταντήσει περίγελος  στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.


Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν «μετριοπαθείς» αντάρτες στην Συρία, οι αεροπορικές δυνάμεις ΗΠΑ και Τουρκίας ψάχνουν στόχους πλην της ISIS και η προσέλευση ανταρτών στο νέο αυτό «σώμα» αμερικανική επανενώσεως είναι μηδαμινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...