Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο Α.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ “ΖΟΡΙΖΩ”»

Σοκ: «Η κυβέρνηση καλύπτει τον Γ.Στουρνάρα στο σκάνδαλο της Siemens» καταγγέλλει η πρόεδρος της Βουλής
«Απασφάλισε» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ύστερα από τις επιθέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου στο πρόσωπό της προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με τον Γιάννη Στουρνάρα την κυβέρνηση και την υπόθεση Siemens.Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ζ.Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε απόπειρα παρέμβασης από τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη, προκειμένου να σταματήσει την έρευνα για τους χειρισμούς του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών και αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens.

Είπε πιο συγκεκριμένα η Ζ.Κωνσταντοπούλου:

«Όταν αποστείλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα ως επιτροπή Θεσμών και και ως επιτροπή ΔΕΚΟ, σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη στο διάδρομο πρωθυπουργικής πτέρυγας, μου είπε "μην τον ζορίζεις". Του είπα ότι "αυτό που είπες δεν το άκουσα και μην μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις".

Και η πρόεδρος της Βυολής συμπλήρωσε:

"Ενημέρωσα τον Τσίπρα, ο οποίος εξεπλάγη. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.

Η δική μου απόφαση ως προέδρου της Θεσμών είναι η απόφαση της επιτροπής να προσκαλέσει τον κ. Στουρνάρα να εξεταστεί. Αν κάποιοι επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο Στουρνάρας με δηλώσεις εμφανίζεται να επιχαίρει των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, υποστήριξε ότι «η επιτροπή, εφόσον συνέλθει και συγκροτηθεί, μπορεί να αποφασίσει τη βίαιη προαγωγή. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που δεν παρίστανται, εμποδίζουν τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα».

Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος τηες Βουλής ανέφερε:

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά γιατί, όχι μόνο κάποιοι βουλευτές αρνούνται να προσέλθουν και αναλαμβάνουν την προσωπική τους πολιτική ευθύνη για ότι παραλύουν την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, αλλά και κάποιοι εμποδίζουν το να εκπροσωπηθεί αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα που είναι προφανές πια ότι δεν έχει μια ενιαία στάση.

Εδώ υπάρχει μια συστηματική παρεμπόδιση. Εγώ θέτω προ των ευθυνών τον κ. Τσίπρα, τον κύριο Μαντά και όποιον άλλον θα επιχειρήσει να μιλήσει στο όνομα του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας και στο όνομα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν συλλογικά όργανα που εκφράζονται με μονοπρόσωπο τρόπο χωρίς συνεδρίαση, χωρίς διάλογο.

Δεν μπορεί αυτοί που έχουν καταλύσει και καταργήσει τη δημοκρατική προίκα, όλη τη δημοκρατική κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν την ίδια ώρα μέσα από διαρροές για δικτάτορες.

Είναι ευθύνη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας να πει την αλήθεια, ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ούτε του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ότι μετέρχονται μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Αριστερά και διαλύουν την Αριστερά. Να αναλάβουν την ευθύνη τους γιατί παρεμποδίζουν την συμπλήρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...