Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Συγκρούσεις των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με τους λαθρομετανάστες στην Κω

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
Συγκρούσεις είχαμε σήμερα μεταξύ των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων και των λαθρομεταναστών οι οποίοι επιχείρησαν να επιτεθούν στην διμοιρία που μόλις είχε φτάσει στο νησί με C-130.
 "Η κατάσταση είναι έκρυθμα εύφλεκτη, συνεχίζουν. Πώς να συγκρατήσεις τόσο κόσμο μέσα σ' ένα γήπεδο με τέτοια ζέστη τόσες ώρες;", είναι το ερώτημα που θέτουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.


Στη μιάμιση το μεσημέρι, εκδηλώθηκε ισχυρή επίθεση προς τη διμοιρία, με πρόθεση μερίδας Αφγανών και Κούρδων προσφύγων να σπάσουν τη σειρά της εισόδου στην αίθουσα για καταγραφή τους από αστυνομικούς του Αλλοδαπών του αρχηγείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού σταδίου «Ανταγόρας» κι έληξε άμεσα με την επέμβαση άλλων αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως σημειώνεται, έγινε χρήση ήπιων μέσων καταστολής, αλλά πάνω στα αλληλοτραβήγματα υπήρξε ευτυχώς ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού με εκδορές. Τις συνέπειες της ένταση μπορείτε να τις δείτε αποτυπωμένες στο χέρι του αστυνομικού

Την ίδια ώρα, κάποιοι μετανάστες, αναρριχήθηκαν σε ένα ταρατσάκι που βρίσκεται πάνω από την αίθουσα καταγραφής και πάνω της είναι εγκαταστημένα συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών και σάιτ και χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν περίπου 5 αστυνομικοί για να τους απομακρύνουν. Αυτή την ώρα πάντως επικρατεί η συνηθισμένη αναταραχή, με τους ταραξίες να έχουν απομακρυνθεί και τα γυναικόπαιδα να έχουν "ανακαταλάβει" τη σειρά προτεραιότητας.Γίνεται σαφές το γιατί έπρεπε να είχαν σταλει ειδικές αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης τάξης από την αρχή.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω ανακοίνωσε νωρίτερα ότι στέλνει πλοίο 2000-2500 θέσεων στο νησί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. αμέσως μετά από σύσκεψη που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρμόδιους φορείς, «στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση κι έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».


Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κω, Γεώργιος Κυρίτσης, με δηλώσεις του την Τρίτη κατηγόρησε την κ. Χριστοδουλοπούλου ότι δημιούργησε ένα «άθλιο γκέτο» στην Κω, ενώ σε σημερινή ανακοίνωσή του ο δήμος Κω, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ' επίφαση υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί τον καταστροφέα της Κω».

1 σχόλιο :

  1. Έχω την υποχρέωση να συμβάλλω στην αποκατάσταση της Συνείδησης, του Ορθού Λόγου και του οργάνου, ή αν θέλετε του εργαλείου, της Λογικής, καθώς θα πρέπει να την εκλάβουμε ως νοητικό εργαλείο για την διαχείριση, οργάνωση και σύνθεση των Εννοιών.

    Είναι γενικό φαινόμενο δυστυχώς, πως το εργαλείο της Λογικής το διακατέχουν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε κατάσταση βλάβης όπου με την παράλληλη βλάβη στο όργανο ή εργαλείο της Αντίληψης, τα αποτελέσματα από την διαχείριση, οργάνωση και σύνθεση των Εννοιών είναι απόλυτα και καθολικά καταστρεπτικά.

    Oι "άνθρωποι" που εισβάλλουν παράνομα στην ιερή μας πατρίδα και στην Ευρώπη, ΔΕΝ είναι πρόσφυγες λόγω πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες τους. Πρόσφυγες είναι αποκλειστικά ΜΟΝΟ για τις πρώτες χώρες υποδοχής στις οποίες όμως ΔΕΝ κινδυνεύει πια η σωματική και υπαρξιακή τους ακεραιότητα.

    Η φυγή από τις πρώτες χώρες υποδοχής, οι οποίες εγγυημένα εξασφάλισαν το δικαίωμα στην ζωή δίχως κανέναν κίνδυνο πλέον για την σωματική και υπαρξιακή ακεραιότητα, όταν μάλιστα χαρακτηρίζονται από πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές όμοιες με τα περιβάλλοντα των χωρών προέλευσης, και η μετακίνηση σε άλλες χώρες τελικού προορισμού, μάλιστα με διαφορετικές και ξένες πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές, νοοτροπία και ήθος στην κοσμοθέαση και καθημερινό οργανωτικό τρόπο βίου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ να χαρακτηριστεί και ονομαστεί προσφυγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...