Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ !!!! Πρώτη φορά Αριστερά: Φορολογικό σοκ για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες

ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ !!!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ !! 
ΛΟΥΣΤΕΊΤΕ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ  κτλ!!!
 ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ 
Στον στραγγαλισμό μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών που εργάζονται με μπλοκάκι προχωρά η θατσερική κυβέρνηση της αριστεράς, με τα φοροεισπρακτικά μέτρα που προωθούνται να πλήττουν πάνω από 700.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως συμφώνησαν με τους δανειστές.
Στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα κατατεθεί στη Βουλή λίγο πριν ή λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να υποστηριχθεί η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα
χρηματοδότησης της χώρας μας θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών από το 26% στο 29% και τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ίδιους φορολογούμενους από το 55% στο 100%.
Οι διατάξεις
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών και παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια των εκπροσώπων των «θεσμών» συμφωνήθηκε:
1. Να εξομοιωθεί πλήρως το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων (εμπορικών, βιοτεχνικών, παροχής υπηρεσιών) και των ελευθέρων επαγγελματιών με το πρόσφατα διαμορφωθέν καθεστώς για τις ανώνυμες εταιρείες και τις ΕΠΕ. Αυτό σημαίνει την αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών από το 26% στο 29% για ποσά μέχρι 50.000 ευρώ. Η αύξηση του συντελεστή θα γίνει σταδιακά, από το 26% στο 28% για τη χρήση του 2015 και από το 28% στο 29% για τη χρήση του 2016.
2. Να νομοθετηθεί άμεσα η ήδη συμφωνηθείσα από τις 12 Ιουλίου ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις (εμπόρους, βιοτέχνες και επιτηδευματίες που τηρούν απλογραφικά βιβλία), όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις προσωπικές εταιρείες από το 55% στο 75% του κύριου φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2015 και στο 100% για τη χρήση του 2016!
Επιβαρύνσεις
Οι δύο παραπάνω ρυθμίσεις θα έχουν ως συνέπεια να υπερφορολογηθούν τα εισοδήματα που θα δηλώσουν πάνω από 700.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες το 2016 για το τρέχον έτος, καθώς ο κύριος φόρος για ποσά καθαρών εισοδημάτων μέχρι 50.000 ευρώ θα υπολογίζεται με συντελεστή αυξημένο από το 26% στο 28% και, στη συνέχεια, επί του αυξημένου κύριου φόρου που θα έχει υπολογιστεί με 28% από το πρώτο ευρώ η προκαταβολή φόρου θα υπολογιστεί επιπλέον με 75% αντί με 55%! Ακόμη πιο μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2017 για τα εισοδήματα του 2016, καθώς ο συντελεστής του κύριου φόρου θα αυξηθεί στο 28% και η προκαταβολή φόρου θα αυξηθεί περαιτέρω από το 75% στο 100%. Στους φορολογούμενους που θα επιβαρυνθούν περιλαμβάνονται και χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» οι οποίοι εισπράττουν ταυτόχρονα και μισθούς. Οι εν λόγω φορολογούμενοι θεωρούνται από την Εφορία «ελεύθεροι επαγγελματίες» και αναγκάζονται ήδη να πληρώνουν κύριο φόρο 26% επί του καθαρού εισοδήματος από τα «μπλοκάκια» και προκαταβολή φόρου υπολογιζόμενη επί του κύριου φόρου.
Με δυο λόγια, το βαρέλι δεν έχει πάτο… Το λέμε τόσα χρόνια και θα το ξαναπούμε: Μόνο η Χρυσή Αυγή είναι δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό και τα προβλήματά του, γιατί διαθέτει όραμα και ένα Εθνικό Σχέδιο για διέξοδο από την οικονομική κρίση, με λύσεις που δεν βασίζονται στο μόνιμο «ξεζούμισμα»  του Έλληνα Πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...