Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Πρώτη δημοσκόπηση: Οριακή αυτοδυναμία για ΣΥΡΙΖΑ, "εκτόξευση" του "Λαϊκού Συνδέσμου", δυναμική παρουσία της "Λαϊκής Ενότητας"

ΣΤΗΝ "ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ" ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Μια πρώτη δημοσκόπηση δείχνει την εκτίμηση ψήφου μετά τις τελευταίες εξελίξεις και που δημοσιοποιεί η Metron Anlysis σύμφωνα με την οποία ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την αυτοδυναμία (με ποσοστό στο 30-33%) έστω και οριακά λόγω της κατάρρευσης της ΝΔ , η Αριστερή Πλατφόρμα και ο πολιτικός της χώρος πλέον Λαϊκή Ενότητα κινούνται στα επίπεδα του 6-7% με ανοδική τάση αλλά ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καθώς φτάνει στα ύψηλά ποσοστά των ευρωεκλογών του 2014.


Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά  και είναι τα αποτελέσματα "απόρρητης" τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis που ολοκληρώθηκε σήμερα κι ενώ τα γεγονότα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το νέο υπό διαμόρφωση πολιτικό τοπίο δίνει η εν λόγω δημοσκόπηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εικόνα όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου δείχνει τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 30-33%(κάτι που ισοδυναμεί με 151-154 έδρες λόγω της διαμόρφωσης των υπολοίπων εκλογικών σχηματισμών)

ΝΔ 20-22%

Χρυσή Αυγή 9%

Λαφαζάνης 6-7% με ανοδική τάση

Ποτάμι 5%

ΚΚΕ 5%

Το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ κινούνται στα επίπεδα του  3% και όλα θα εξαρτηθούν από τη συσπείρωση των επόμενων εβδομάδων, καθώς τώρα είναι χαμηλή.

Άλλωστε όπως φαίνεται και είναι λογικό, καταγράφεται μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων δεδομένου ότι δεν έχει αρχίσει καν η προεκλογική περίοδος που αναμένεται να είναι πολύ θερμή αν και σύντομη.
“ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”: Εκτόξευση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής - Μαζική εισροή ψηφοφόρων από Σύριζα, ΝΔ και ΑΝΕΛ

Στην γιγάντωση του Λαϊκού Συνδέσμου στις επερχομένες εκλογές αναφέρεται με αποκαλυπτικό άρθρο η εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η Χρυσή Αυγή θα έχει αισθητή άνοδος των ποσοστών της, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του Σύριζα, της ΝΔ και των Ανέλ θα στηρίξουν μαζικά τους Έλληνες Εθνικιστές.
Ο ελληνικός λαός έχει πια αφυπνιστεί και αντιληφθεί τους πολιτικάντηδες του αντισυνταγματικού και μνημονιακού τόξου και θα δώσει την εντολή στην Χρυσή Αυγή για απαλλαγή της χώρας από την μάστιγα των Μνημονίων και της λαθρομετανάστευσης.
Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας "Παραπολιτικά":
"Πολύ πιθανή φαντάζει μια αισθητή άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής δεδομένων των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Με βάση τις αναλύσεις των δημοσκόπων, προς τον εθνικιστικό φορέα αναμένεται να κινηθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που, μετά τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης, θα αναζητήσει αντιμνημονιακή διέξοδο, καθώς μια μερίδα "κουρασμένων" από τη λιτότητα παραδοσιακών υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας.
Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να επωφεληθεί, ίσως και πέρα του αναμενομένου, από την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος που στις 25 Ιανουαρίου στήριξε το κυβερνών κόμμα δείχνει τάσεις να μην κατευθυνθεί στο νέο σχηματισμό του Π. Λαφαζάνη, αλλά να επιλέξει μια ψήφο αγανάκτησης και διαμαρτυρίας ύστερα από όσα συνέβησαν από το δημοψήφισμα και μετά.

Στο μεταξύ η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αφήνει να διαρρέει σε όλα τα επίπεδα πως είναι διατεθειμένη να δεχθεί με τη σειρά της τη διερευνητική εντολή, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα δώσει ακόμη πιο ισχυρό προεκλογικό στίγμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...