Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Λίγες μέρες πριν την εορτή της Παναγίας ο “ποιητής” - υπουργός Παιδείας Κουράκης συναντήθηκε με την Ένωση Αθέων

Στα κρυφά, λίγες ημέρες πριν από την γιορτή της Παναγίας αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης να συναντήσει την Ένωση Άθεων! Πριν από λίγες ημέρες το στέλεχος της κυβέρνησης (ο οποίος κάποτε συναντούσε επίσης κρυφά συναντούσε τον τούρκο πρέσβη στη Θράκη) αποφάσισε και τώρα να κινηθεί αναλόγως, καθώς το υπουργείο δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση. Η Ένωση Αθέων φρόντισε φυσικά να
δημοσιοποιήσει την συνάντηση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ όπως αναφέρουν του ζήτησαν με υπόμνημα να εξαφανιστεί οποιαδήποτε επαφή των σχολείων με κάθε μορφή θρησκείας. 
Ο… ποιητής εκ του προχείρου Κουράκης «εξέφρασε την πρόθεσή του να επιλυθούν τα όποια ζητήματα το συντομότερο δυνατόν».
Και ποια είναι τα ζητήματα αυτά παρακαλώ; Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά για όλους, κατάργηση καταγραφής θρησκεύματος σε δελτία μαθητών και σε απολυτήρια, διευκρίνιση τρόπου αίτησης για απαλλαγή από συμμετοχή σε εκκλησιασμούς, διευκρίνιση τρόπου διεξαγωγής πρωινής προσευχής, κατάργηση απαγγελίας και τήρηση σιγής, ώστε καθένας που θέλει πραγματικά να προσευχηθεί να μπορεί να το κάνει. 
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα παραπάνω όμορφα αναφέρονται ως… επείγοντα, ενώ στο υπόμνημα υπάρχουν άλλες δύο κατηγορίες: τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα μεσοπρόθεσμα, η Ένωση Αθέων ζήτησε από τον Κουράκη την αφαίρεση των θρησκευτικών αναφορών από βιβλία άλλων μαθημάτων, την αφαίρεση των υπερβολών και αναληθειών από τα βιβλία Θρησκευτικών, όπως για παράδειγμα «αναφορές σε θαύματα ως να ήταν αληθινά και σε δόγματα ως να ήταν η μοναδική και απόλυτη θρησκεία» (αλήθεια, ποιος θα το κρίνει αυτό);
Η μακριά λίστα περιλαμβάνει, φυσικά, και τα μακροπρόθεσμα αιτήματα, μια ουσιαστική ταφόπλακα στην Ορθοδοξία: κατάργηση των εκκλησιασμών, της πρωινής προσευχής και του αγιασμού, απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, κατάργηση εορτασμού των αποκαλούμενων «Τριών Ιεραρχών» ως προστατών των ελληνικών γραμμάτων και θέσπιση εορτασμού Ημέρας της Παιδείας, κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο και άλλα πολλά.
Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι οι Άθεοι αυτά που ζητούν θα τα πετύχουν σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο του ποιητή Κουράκη, οι οποίοι έχουν σκοπό της ζωής τους να σβήσουν οτιδήποτε ελληνικό, θρησκευτικό και παραδοσιακό από τον τούτο τον τόπο.

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...