Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Yπουργός έβγαλε 200.000 ευρώ πριν κλείσουν οι τράπεζες

 Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο βουλευτής Αυγενάκης είναι εντελώς αναξιόπιστος, ή η υπουργός της κυβέρνησης είναι εντελώς ανεύθυνη.
 Γιατί δεν νοείται υψηλόβαθμο στέλεχος μιας κυβέρνησης και υπουργός, η οποία συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων και γνωρίζει τι θα συμβεί, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι τράπεζες, να βγάζει 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό της και να τις μεταφέρει σε σπίτι συγγενικού της προσώπου.


Το αδίκημα είναι βαρύ και ποινικά και πολιτικά. Στον κόσμο γνωστό ως inside information -εσωτερική ενημέρωση- όταν διαπράττεται τιμωρείται παραδειγματικά.

Επειδή ο βουλευτής, ο οποίος δεν μας αφορά ούτε από ποιον χώρο προέρχεται, ούτε για ποιον λόγο έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση, κατέφυγε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, τον προϊστάμενο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τη Βουλή και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επειδή η υπουργός από τα συμφραζόμενα είχε τη δυνατότητα εσωτερικής ενημέρωσης, επειδή η κίνησή της θεωρείται απιστία και παράβαση καθήκοντος, πολιτικά απαράδεκτη τουλάχιστον για την ιδεολογία της, οι αρμόδιες Αρχές όφειλαν να έχουν ήδη δώσει το όνομά της στη δημοσιότητα και να μην παίζουμε τώρα εμείς την κολοκυθιά πίσω από τις λέξεις.

Κύριοι της κυβέρνησης βγείτε να το πείτε καθαρά.

Απέσυρε ναι ή όχι η υπουργός, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, τα χρήματά από τον τραπεζικό της λογαριασμό.
 
Εδώ και τώρα.

Διαφορετικά είσαστε συνυπεύθυνοι.

Eρώτηση στη Βουλή για την υπόθεση

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητεί να ενημερωθεί εάν ευσταθούν πληροφορίες που θέλουν υπουργό της κυβέρνησης να σπεύδει να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό, λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls.

Ο βουλευτής Ηρακλείου επικαλείται δημοσίευμα ιστοσελίδας (notioanatolika.gr), σύμφωνα με το οποίο, υπουργός, που δεν πολιτεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά διατηρεί λογαριασμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στην συγκεκριμένη πόλη ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και κατάφερε να αποδεσμευτούν 200.000 ευρώ από τον προθεσμιακό του λογαριασμό, νε μεταφερθούν σε φάκελο και να παραδοθούν στο σπίτι στενού συγγενή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα ενώ άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές πολιτών στα ΑΤΜ προκειμένου να σηκώσουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα αφού το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή capital controls ήταν περισσότερο από δεδομένη!

Με την ερώτησή του, που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομιών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο κ. Αυγενάκης ζητεί να μάθει:

1. Υπάρχει Υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;

2. Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;

3. Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες;


4. Ζητώ, εκ νέου, να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α' και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...