Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Αδιέξοδο στο Eurogroup – Όλα τα ενδεχόμενα πλέον ανοικτά

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΑΔΑΣ !
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup και όλα δείχνουν ότι ούτε απόψε θα ληφθεί τελική απόφαση για την ελληνική πρόταση.
 Πηγές από το Εurogroup αναφέρουν πως θα υπάρξει ανακοινωθέν, ενώ  οι ίδιες πηγές επιμένουν πως ζητήθηκε από την Ελλάδα  να ενσωματώσει την ερχόμενη εβδομάδα κάποια μέτρα και στη συνέχεια το Εurogroup θα επανέλθει για μια τελική συμφωνία.


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, από την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αξιώνουν περισσότερα μέτρα στον τομέα τη οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά.
Ζητούν, επίσης, ζητούν να «περάσουν τα σχετικά νομοσχέδια αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποδείξουν πως είναι σοβαροί»

Εμπλοκή με τον Φιλνλανδό ΥΠΟΙΚ -Του ζητούν να αποχωρήσει από το Eurogroup, αλλιώς πέφτει η κυβέρνησή του!

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας σχεδόν έπεσε το πρωί λόγου Ελλάδας. Το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» είπαν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν δεχτεί η χώρα καινούριο δάνειο προς την Ελλάδα.
Όπως μεταδίδουν Φινλανδοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, οι «αληθινοί Φινλανδοί» το εθνικιστικό κόμμα που βρίσκεται στη βουλή, απείλησε σήμερα ακόμη και με αποχώρηση, με κίνδυνο να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε κατάρρευση, στην περίπτωση που υπαναχωρούσε στο ζήτημα της Ελλάδας.
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι οδηγίες - για ανυποχώρητη στάση - ήταν σαφείς.

Η φινλανδική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει πως η Φινλανδία είναι έτοιμη να πει το μεγάλο ''όχι'' στην Αθήνα, ακόμη κι αν είναι η μόνη χώρα που θα κρατήσει αυτή τη στάση.

Ο Πάμπλο Ροντρίγκεζ, ανταποκριτής της «El Mundo» στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η Ευρώπη είχε χωριστεί στα δύο.


Υπέρ της εξεύρεσης συμφωνίας τάχθηκαν Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος και Κομισιόν ενώ κατά της συμφωνίας τάχθηκαν Γερμανία και οι δορυφόροι της Φινλανδία, Ολλανδία, και φυσικά οι πρώην κομμουνιστικές Λιθουανία, Σλοβακία, Εσθονία και Σλοβενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...