Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το eurogroup - Κυβέρνηση: "Xρηματοδοτείστε το τραπεζικό σύστημα και την εθνική οικονομία μέσω του ESM"

AΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΝΤΑΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και η ελληνική πλευρά φέρεται να  ζητά την επαναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας μέσω του ESM και σύμφωνα με το άρθρο 13 της ιδρυτικής του συνθήκης.


Αναμένεται συνέντευξη Τύπου του Ντάισελμπλουμ.


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης. Επικαλούμενος αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ο δημοσιογράφος των Financial Times γράφει μέσω Twitter πως δεν υπάρχουν νέες προτάσεις στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά.
«Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μου είπαν πως η Ελλάδα δεν έφτασε με νέα πρόταση στο Eurogroup και πως κάτι τέτοιο θα έρθει ‘’αύριο’’», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπίγκελ.Ο ίδιος, και πάλι μέσω Twitter, έγραψε πως η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς θα υποβληθεί στους θεσμούς για αξιολόγηση πριν το επόμενο Eurogroup.
Αντιθέτως, κύκλοι της κυβέρνησης διαψεύδουν, επί του παρόντος ανεπίσημα, ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει να παρουσιάσει μία, τρόπον τινά, οριστική και ολοκληρωμένη πρόταση.

Διευκρινίζουν, μάλιστα, ότι η ελληνική πρόταση είναι μια επικαιροποιημένη και βελτιωμένη εκδοχή του σχεδίου συμφωνίας που είχε προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγα 24ωρα πριν από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Στο πλαίσιο αυτής της, σημερινής όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές, πρότασης, η ελληνική κυβέρνηση ζητά την επαναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας μέσω του ESM και σύμφωνα με το άρθρο 13 της ιδρυτικής του συνθήκης.

Αναμένεται συνέντευξη τύπου

Δείτε τις δηλώσεις του Γ.Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του σημερινού EurogroupΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...